QUIZ: Πόσο προσέχεις τον εαυτό σου και την κακή χοληστερόλη σου;

QUIZ: Πόσο προσέχεις τον εαυτό σου και την κακή χοληστερόλη σου;
Γράφημα με διάγραμμα καρδιογραφήματος και μια καρδιά Cardiogram pulse trace and heart concept for cardiovascular medical exam

Τι γνωρίζεις για την “κακή χοληστερόλη”; Πώς την αντιμετωπίζεις; Κάνε το QUIZ και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις γι’ αυτήν.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι ότι παραμελούμε τον εαυτό μας. Λίγο το άγχος να τα προλάβουμε όλα, λίγο οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που “τρέχουν”, συνηθίζουμε φροντίζουμε για όλα εκτός από τον ίδιο τον εαυτό μας.

Αυτό μπορεί να μας οδηγεί σε καθημερινά “αθώα” λάθη, είτε εκ παραδρομής, είτε από άγνοια, τα οποία όμως κάνουν κακό στην υγεία μας. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η διατροφή μας. Πόσο συχνά “πιάνεις” τον εαυτό σου να καταφεύγει στη λύση του junk food; Μέσα στο χάος της καθημερινότητας, ψάχνεις γρήγορες λύσεις για το φαγητό, χωρίς να σκέφτεσαι ότι ο κίνδυνος καραδοκεί.

Ένας από τους πιο… ύπουλους “εχθρούς” που υπάρχει κάπου στην καθημερινότητά σου χωρίς ουσιαστικά να τον καταλαβαίνεις είναι η LDL-χοληστερόλη, γνωστή και ως “κακή χοληστερόλη”. Σίγουρα την ξέρεις, σίγουρα έχεις ακούσει τον όρο, γνωρίζεις όμως πραγματικά τι είναι; Η υψηλή LDL-χοληστερόλη είναι ένας από τους σημαντικότερους (αλλά ευτυχώς τροποιήσιμους) παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Με πρωτοβουλία της Amgen, μίας από τις ηγέτιδες φαρμακευτικές εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, ξεκίνησε η εκστρατεία “LDL Alert”, η οποία έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή αντιμετώπιση της LDL-χοληστερόλης, προβάλλοντας τη σημασία του επείγοντος.

Επιπρόσθετα, η εκστρατεία καλεί τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να συνεργαστούν για να επανεξετάσουν τις τρέχουσες επιλογές της θεραπείας τους για την LDL-χοληστερόλη και να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς υψηλού κινδύνου λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα προκειμένου να αποφύγουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στόχος η μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων στους ασθενείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια, επισκεφθείτε το www.ldlalert.gr

Eσύ, πόσο προσέχεις τον εαυτό σου και την κακή χοληστερόλη σου; Κάνε το quiz και μάθε όλα αυτά που πρέπει να ξέρεις για να ξεκινήσεις να το κάνεις άμεσα! Σε πόσες ερωτήσεις θα απαντήσεις σωστά;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα