Σε απόγνωση οι γιατροί στο Γεννηματάς: Ζητούν προσωπικό, οφειλόμενες άδειες και ρεπό

Σε απόγνωση οι γιατροί στο Γεννηματάς: Ζητούν προσωπικό, οφειλόμενες άδειες και ρεπό
Νοσοκομείο Γεννηματάς INTIME NEWS

"Οι παθολογικές κλινικές παλεύουν να κρατηθούν όρθιες βασισμένες στο φιλότιμο μας και τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία κάνουμε" αναφέρουν μεταξύ άλλων οι παθολόγοι του Γεννηματάς.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παθολόγοι του νοσοκομείου Γεννηματάς, καθώς όπως επισημαίνουν και οι τρεις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένες.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς το αρμόδιο υπουργείο, οι γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης, ενώ σύμφωνα με τη καταγγελία τους, σε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έλαβαν απάντηση πως “για το φόρτο εργασίας την ευθύνη την έχουν και οι ασθενείς που προτιμούν το νοσοκομείο”.

Αναφέρουν ακόμη πως για τις ελλείψεις έχουν ειδοποιήσει μήνες τώρα τους αρμοδίους, δηλαδή τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κα. Παγώνη, και πλέον ζητούν άμεση λύση από το υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Πρακτικά ζητούν όσα θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των Επικουρικών Ιατρών, να τοποθετηθούν άμεσα ειδικευόμενοι που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των ειδικευομένων τουλάχιστον σε 51 θέσεις, να ξεκινήσουν νέα προγράμματα εκπαίδευσης, να δοθούν όλες οι οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό και να δοθούν ανάλογες αυξήσεις στους μισθούς για τους ανθρώπους που ήδη έχουν υπερβεί των ορίων τους.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

“ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ΗΣ ΥΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.Α. «Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ΕΙΝΑΠ ΑΔΕΔΥ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Θέμα: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Οι Παθολόγοι του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Εργαζόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι τρεις παθολογικές κλινικές έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης. Σήμερα 22/09/2022, σε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η απάντηση που πήραμε ήταν η πλήρης αποποίηση των ευθυνών και η μετάθεση τους στους διευθυντές των κλινικών. Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι για το φόρτο εργασίας την ευθύνη την έχουν και οι ασθενείς που προτιμούν το νοσοκομείο μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν επαρκούμε πια ούτε για να καλύψουμε στο ελάχιστο το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης. Για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός να εφημερεύσει καθώς όλοι έχουν φτάσει στο πλαφόν τους.

Η κατάσταση βέβαια δεν δημιουργήθηκε εν μια νυκτί. Μήνες ολόκληρους βλέπουμε την ειδικότητα της Παθολογίας να ρημάζει στο νοσοκομείο μας. Οι παθολογικές κλινικές παλεύουν να κρατηθούν όρθιες βασισμένες στο φιλότιμο μας και τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία κάνουμε. Ρεπό ούτε για δείγμα, χρωστούμενες άδειες από ετών, πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ιατρούς ανύπαρκτο, καθημερινή υπερεργασία, ενώ το αίσχος των ράντζων καλά κρατεί.

Εδώ και μήνες έχουμε προειδοποιήσει τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους: τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Ζωγράφο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκλεγμένο στο Δ.Σ. εργαζομένων, την κα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και του επιστημονικού συμβουλίου, για το πού οδεύει η κατάσταση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η εκκωφαντική απάντηση που έδωσαν. Έχουμε τοποθετηθεί πως η λογική των μπαλωμάτων και των μετακινήσεων έναντι των προσλήψεων δεν προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Αρνούμαστε και σταματάμε να δουλεύουμε με καθεστώς υπερεφημέρευσης και επισφαλών εφημεριών, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς άδειες-ρεπό και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και η δική μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1)Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

2)Μονιμοποίηση των Επικουρικών Ιατρών

3)Άμεσα να τοποθετηθούν ειδικευόμενοι που βρίσκονται στη λίστα αναμονής

4)Αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευομένων τουλάχιστον σε 51 θέσεις

5)Πρόγραμμα εκπαίδευσης

6)Να δοθούν όλες οι οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό

7) Αυξήσεις στους μισθούς

Οι υπογράφοντες Ιατροί (η λίστα ανανεώνεται): 1. Φερούς Στέφανος (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 2. Διαμάντη Αριστέα-Μαρία (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 3. Κορκοβέλου Αλίκη (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 4. Αυγούστου Ειρήνη (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 5. Μάρη Ευαγγελία (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 6. Σκουφή Ζαχαρούλα (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 7. Κουρουτζόγλου Αλεξανδρήνα (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 8. Γεροθανάση Νικολίνα (Ειδικευόμενη Μικροβιολογίας) 9. Πιπιλή Χριστιάνα (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 10. Όγκνεβα Νέλια (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 11. Φίλιππα Γεωργία (Επικουρικός Ιατρός Παθολόγος) 12. Ερωτοκρίτου Αργυρή (Επικουρικός Ιατρός Παθολόγος) 13. Βαλλίλας Χρήστος (Επικουρικός Ιατρός Παθολόγος) 14. Αλεξανδρή Ολυμπία (Επιμελήτρια Β’ Παθολόγος) 15. Κυρίτσης Αντώνης (Επιμελητής Β’ Παθολόγος) 16. Μπούγας Νικόλαος (Επιμελητής Α’ Παθολόγος) 17. Παναγοπούλου Σοφία (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 18. Κουλούρη Μαρία (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 19. Νικολοπούλου Φιλιώ (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 20. Τσέλιου Αικατερίνη (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 21. Κακουριώτη Μυρτω (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 22. Σταθίου Χρήστος (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 23. Αργύρης Χρίστος (Επικουρικός Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης) 24. Κυριακουλεά Κυρακούλα (Διευθύντρια) 25. Χίνη Σταυρούλα (Διευθύντρια) 26. Μπάγια Ελένη ( Επιμελήτρια Β Παθολογίας ΤΕΠ) 27. Τριανταφύλλου Μαρία ( Επιμελήτρια Β Παθολογίας ΤΕΠ) 28. Βρίκος Στράτος (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 29. Τσιτσιγιάννης Κωνσταντίνος (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 30. Τζελέπη Άννα (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 31. Φραντζή Τρισεύγενη (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 32. Φούγιας Ιωάννης (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 33. Ελευθεριαδη Χαρά (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 34. Μαρδα Αργυρώ (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 35. Πλουμίδης Μιχάλης (Ειδικευόμενος Παθολογίας) 36. Χατζοπουλος Μαριος(Ειδικευόμενος Παθολογίας) 37. Χονδροζουμάκη Μαρία (Ειδικευόμενη Παθολογίας) 38. Καραμπέλη Μαρία (Επιμελήτρια Παθολόγος ΤΕΠ) 39. Πασχαλίδη Χαρίκλεια ( Ειδικευόμενη Παθολογίας) 40. Κρανιώτου Χριστίνα ( Επιμελήτρια Γενικής Ιατρικής ΤΕΠ)”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα