Συναγερμός στον ΕΟΠΥΥ για παραπλανητικά SMS που οδηγούν σε πλαστή ιστοσελίδα

Διαβάζεται σε 2'
Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ InTime

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για πλαστή ιστοσελίδα, η οποία μέσω SMS ζητά προσωπικά οικονομικά στοιχεία από τους ασφαλισμένους.

Την προσοχή των ασφαλισμένων εφιστά με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ, καθώς από άγνωστο στέλνονται παραπλανητικά μηνύματα SMS (σε κινητά τηλέφωνα) ασφαλισμένων με το λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, μέσω του μηνύματος και της πλαστής ιστοσελίδας που οδηγεί το link που περιλαμβάνει (https://eopyy-govgr[.]com/web/index), ζητείται από τους ασφαλισμένους να δώσουν προσωπικά τους δεδομένα και μάλιστα οικονομικά.

Ο Οργανισμός τονίζει πως η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η www.eopyy.gov.gr.

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω SMS στους πολίτες φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Η πλαστή σελίδα

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εφιστούν την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

«Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ», σημειώνουν οι αρμόδιοι.

Διευκρινίζεται ότι ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ, καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα