Τέρμα οι απλήρωτες εφημερίες λένε οι γιατροί στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Τέρμα οι απλήρωτες εφημερίες λένε οι γιατροί στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Δεν θα υπάρξει γιατρός που θα υποστηρίξει τη λειτουργία άλλων κλινικών ή την εφημεριακή λειτουργία και τις ανάγκες των ΤΕΠ, τόνισε ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής Χρήστος Κατσίνας

«Κόβουν» τις απλήρωτες εφημερίες και την εθελούσια συμμετοχή τους στην κάλυψη των ελλείψεων -που προκύπτουν στην καθημερινή και εφημεριακή λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου – οι γιατροί στο νοσοκομείο Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής Χρήστος Κατσίνας, δεν θα υπάρξει γιατρός που θα υποστηρίξει τη λειτουργία άλλων κλινικών ή την εφημεριακή λειτουργία και τις ανάγκες των ΤΕΠ.

Οι γιατροί του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ένα σύστημα που είναι θνησιγενές και λειτουργεί σε βάρος των ιδίων αλλά και των ασθενών. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούν την απόφαση της γενικής συνέλευσης στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των γιατρών του ιδρύματος.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσίνας, «αποφασίσαμε ότι ο κάθε γιατρός, με βάση την ειδικότητα του, έχει τον ρόλο του στο νοσοκομείο, έχει τις προβλεπόμενες από τον νόμο εφημερίες του, τις οποίες θα κάνει στο τμήμα του. Δεν θα υπάρξει γιατρός που θα υποστηρίξει τη λειτουργία άλλων κλινικών ή την εφημεριακή λειτουργία και τις ανάγκες των ΤΕΠ».

«Δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί να υποδεχθούν τους ασθενείς στα επείγοντα, με αποτέλεσμα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων να τρέχουν να τους εξυπηρετήσουν, αρκεί να φορούν άσπρη ποδιά» σημείωσε ο κ. Κατσίνας, σημειώνοντας ότι «αυτή η λειτουργία των ΤΕΠ είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα».

Ο Επιμελητής Α’ της Παθολογικής Κλινικής, Αθανάσιος Μητσιάνης, τόνισε ότι η 18η Ιανουαρίου με βάση το πρόγραμμα των εφημεριών που έχει ανακοινωθεί είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της κλινικής – μετά θα αναγκαστεί να κλείσει. Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόσπαση στρατιωτικών γιατρών στο παρελθόν δεν έλυσε προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της κλινικής παρά μόνο κάποιων εφημεριών. Επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί για τις διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και αναγκαζόμαστε είτε να τις καθυστερούμε είτε ο συνοδός να είναι ειδικός ιατρός που θα λείψει από την κλινική».

Η διευθύντρια της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, Πίτσα Αντωνιάδου, υποστήριξε ότι με απόφαση της 3ης ΥΠΕ η Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου δεν δέχεται τοκετούς, καθότι δεν υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος που θα έπρεπε να παρακολουθεί τα νεογνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

Ολοκληρώνεται η «εκκαθάριση» των διοικήσεων των νοσοκομείων

Παχυσαρκία: Πως στέκεται εμπόδιο στην σεξουαλική ζωή

SHARE: