Θεσσαλονίκη: Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο "Γεννηματάς"

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ AVATON

Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε ανοιχτή γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκαν παρά μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο "Γεννηματάς"

Μόνο έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" ενώ τα προγραμματισμένα αναβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε ανοιχτή γενική συνέλευση, η οποία άρχισε στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

"Το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, ενώ το υπάρχον προσωπικό αναγκάζεται να εργάζεται 16 ώρες ημερησίως λόγω της αδυναμίας χορήγησης ρεπό και αδειών. Η κατάσταση στο νοσοκομείο με τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση είναι τραγική", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του "Γεννηματάς", Πέτρος Κετικίδης, και πρόσθεσε ότι σήμερα υπήρξαν προβλήματα και σε κάποια από τα εξωτερικά ιατρεία ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και τα προγραμματισμένα για αύριο χειρουργεία θα αναβληθούν επειδή οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την γενική συνέλευσή τους.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network