Το κράτος γύρισε την πλάτη του: Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής επειδή δεν τον δέχθηκε κανένα νοσοκομείο

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού της Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης ναρκωτικών της ΓΑΔΑ περί ανεξέλεγκτης διακίνησης ναρκωτικών σε ναρκομανείς. Σε δημοσίευση του, το Κοινωνικό Ιατρείο κάνει λόγο για συκοφαντίες και για κατευθυνόμενες κατηγορίες, στοιχεία τα οποία όμως δεν μπορούν να διακόψουν την ανθρωπιστική δράση του Κοινωνικού Ιατρείου.
(EUROKINISSI)
Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού της Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης ναρκωτικών της ΓΑΔΑ περί ανεξέλεγκτης διακίνησης ναρκωτικών σε ναρκομανείς. Σε δημοσίευση του, το Κοινωνικό Ιατρείο κάνει λόγο για συκοφαντίες και για κατευθυνόμενες κατηγορίες, στοιχεία τα οποία όμως δεν μπορούν να διακόψουν την ανθρωπιστική δράση του Κοινωνικού Ιατρείου. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το σκληρό πρόσωπο του κράτους αποκάλυψε η ιστορία 66χρονου ανέργου. Έπασχε από καρκίνο, αλλά δεν τον δέχονταν κανένα νοσοκομείο λόγω οικονομικού. Το έγγραφο του κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού, που αποδεικνύει την αδιαφορία των αρμοδίων και οι καταγγελίες (Pic)

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, πράγμα που δεν συνέβη, όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο είχε σημάνει συναγερμό για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, η ζωή των οποίων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση των ατόμων αυτών. "Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση", αναφέρει.

Μετά τον θάνατο του 66χρονου, εννέα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο.

Το Κοινωνικό Ιατρείο καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν, να καλέσουν μαζικά στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά e-mail στις διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς. Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε  ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε  από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε  να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε  δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή.

Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και  αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος,  αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.

Έτσι στις 09 Δεκέμβρη 2013  κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας  και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι  στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013.  Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει  άλλος ασθενής. Ας ελπίσουμε αυτοί  να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που  έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο και θα κόβουν κονδύλια που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας; Χθες κηδεύτηκε ο 66χρονος, από αύριο όλοι μας θα εντείνουμε τον αγώνα  για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα.

Το κράτος γύρισε την πλάτη του: Πέθανε ανασφάλιστος καρκινοπαθής επειδή δεν τον δέχθηκε κανένα νοσοκομείο

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχουν σβηστεί τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών για ευνόητους λόγους. Δίνεται ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη και το έγγραφο που στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας με όλα τα στοιχεία των ασθενών.

(Mε πληροφορίες από mki-ellinikou.blogspot.gr.)

SHARE:

24Media Network