Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων

Διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δύο φύλακες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα. Επέμβαση της Αστυνομίας και χρήση χημικών (Vid)

Επέμβαση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στον υπό κατάληψη προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα σχολικοί φύλακες.

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τους σχολικούς φύλακες να παραμένουν έξω από το υπουργείο.

Δύο σχολικοί φύλακες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη ρίψη δακρυγόνων και μεταφέρονται στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι σχολικοί φύλακες έχουν απομακρυνθεί από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός ανανέωσε το ραντεβού των δύο πλευρών για τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά, μάλιστα οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζήτησαν συγγνώμη από τον υπουργό για την ένταση που επικράτησε το πρωί.

Ζήτησαν από τον υπουργό να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα τους ενημερώσει όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Πάντως, από το υπουργείο υπάρχει η θέληση να πέσει η ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι το γραφείο του υπουργού θα είναι ανοικτό, προκειμένου ο διάλογος να δώσει τη θέση του σε φαινόμενα έντασης όπως σημειώθηκαν το πρωί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα