Υπόθεση ''πόθεν έσχες'': Απαλλακτικό βούλευμα για Κούβελο

Υπόθεση ''πόθεν έσχες'': Απαλλακτικό βούλευμα για Κούβελο

Οι Εφέτες έκριναν ότι ο κ. Κούβελος πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

Απαλλακτικό για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης ''πόθεν έσχες''.

Οι Εφέτες έκριναν ότι ο κ. Κούβελος πρέπει να απαλλαγεί από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την Εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου.

Η υπόθεση αφορά σε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν είχε δηλωθεί στην δήλωση ''πόθεν έσχες'' του 2011 , το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραπομπή Κούβελου για το εκατομμύριο, ζητά ο εισαγγελέας

Στον εισαγγελέα για ανακριβή δήλωση ο Κούβελος

SHARE:

24Media Network