Ζαχαριάδης: Να προσέλθει η ΝΔ σε γραμμή Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ζαχαριάδης: Να προσέλθει η ΝΔ σε γραμμή Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
O διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Eurokinissi

Ο διεθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, καλεί τη ΝΔ να προσέλθει "σε μία σοβαρή πολιτική γραμμή ανάλογη με την πολιτική παράδοση της παράταξής τους, όπως αυτή που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ή αυτή που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" για το Σκοπιανό.

“Όταν είχε ξεκινήσει αυτό το ζήτημα (Σκοπιανό), η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι το ξεκινάμε αποκλειστικά και μόνο για να δημιουργήσουμε εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ. Εκ των υστέρων, και αφού έχουν κυλήσει έξι μήνες διαπραγμάτευσης, πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγνώμη για αυτή την τυχοδιωκτική τοποθέτηση. Διότι ξέρω ότι άλλη γραμμή στο θέμα έχει ο κύριος Δένδιας και άλλη ο κύριος Γεωργιάδης, αλλά εμείς ποτέ δεν παίξαμε και ποτέ δεν παίζουμε με τα εθνικά ζητήματα. Στο “και πέντε” λοιπόν, ας προσέλθουν σε μία σοβαρή πολιτική γραμμή ανάλογη με την πολιτική παράδοση της παράταξής τους, όπως αυτή που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ή αυτή που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για να πάμε σε μία λύση με μεγάλη πλειοψηφία, με αυξημένη πλειοψηφία”, δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:, Κώστας Ζαχαριάδης, στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κύριος Ζαχαριάδης σημειώνει ότι “είμαστε κοντά σε λύση”, ωστόσο προσθέτει  ότι “θα ήταν αφέλεια από την πλευρά μου να προσδιορίσω σε δύο, τρεις, πέντε ή επτά ημέρες” την τελική συμφωνία.

“Μετά τον Σεπτέμβριο συζήτηση για 13η σύνταξη”

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η χρονική στιγμή για να διεξαχθεί συζήτηση περί χορήγησης 13ης σύνταξης, όπως προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων, δεν είναι κατάλληλη.

“Ο καλύτερος χρόνος να τα συζητήσουμε είναι μετά τον Σεπτέμβριο. Δεν βρίσκω καλή ιδέα να αρχίσουμε να μπαίνουμε στα ρουθούνια διαφόρων, που δεν καλοβλέπουν την υπόθεση της καθαρής εξόδου της Ελλάδας, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Ιταλία”, λέει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση στην τιμή της βενζίνης, σημειώνει ότι “η γεωμετρική άνοδος των τιμών επηρεάζει όντως αρνητικά. Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε αυτόματα και να κάνουμε την προσαρμογή. Εάν όμως έχει μόνιμη κατεύθυνση, τότε η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει με το νέο φορολογικό έτος εάν υπάρχουν δυνατότητες”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα