Ζευγάρι πούλησε δήθεν χρυσά κοσμήματα σε κοσμηματοπώλες

Ζευγάρι πούλησε δήθεν χρυσά κοσμήματα σε κοσμηματοπώλες

"Άνθρακες ο θησαυρός" για τέσσερις κοσμηματοπώλες στη Μακεδονία, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από ζευγάρι ημεδαπών

«Άνθρακες» αποδείχτηκε ο χρυσός για τέσσερις ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στη Δράμα, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από ζευγάρι ημεδαπών δήθεν χρυσά κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν κίβδηλα. Οι τέσσερις υποθέσεις εξαπάτησης, αλλά και ισάριθμες απόπειρες, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς των τμημάτων Ασφαλείας Δράμας και Καβάλας και του αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης.

Αναλυτικότερα, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες μία 45χρονη και ένας 50χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες.

Οι δύο δράστες μετέβησαν την 1η Νοεμβρίου στη Δράμα και στις 8 στην Καβάλα και τη Χρυσούπολη, όπου η γυναίκα, προσποιούμενη την πελάτισσα, μπήκε σε χρυσοχοεία κι επιχείρησε να πουλήσει, ως χρυσές, αλυσίδες άγνωστου υλικού κατασκευής.

Συνολικά, οι δύο δράστες κατόρθωσαν να πουλήσουν 12 αλυσίδες έναντι του ποσού των 2.410 ευρώ, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις η πράξη τους έγινε αντιληπτή και τράπηκαν σε φυγή.

Η δικογραφία σε βάρος τους θα αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network