Η Bosch Eλλάδας κοντά στη νέα γενιά

Η Bosch Eλλάδας κοντά στη νέα γενιά

Δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της νεανικής καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και απασχόλησης (Pics)

Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια εποχή ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων, όπου η προώθηση και η προτροπή προς τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών, ειδικά από τη νέα γενιά, κρίνεται επιτακτική καθώς συνδράμει κατά ένα μεγάλο μέρος στην επιχειρηματική δράση. Και ειδικά για μια χώρα που πλήττεται από την οικονομική κρίση η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης νεανικής και μη, κρίνεται ως μείζον παράγοντας τόσο για την μείωση της ανεργίας όσο και για την ύπαρξη οικονομικής ευημερίας. Πως όμως η Bosch στηρίζει τη νεανική καινοτομία, επιχειρηματικότητα και απασχόληση ; Η προσφορά κινήτρων, εμπειριών και εκπαίδευσης αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Η Βosch Ελλάδας πιστεύοντας πολύ στις δυνατότητες των νέων επιστημόνων της χώρας μας, άλλοτε υποστηρίζει καινοτόμες πρωτοβουλίες προερχόμενες από αυτό και άλλοτε δίνει η ίδια τα ερεθίσματα, τα κίνητρα και τις ευκαιρίες για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών εντός της επιστημονικής κοινότητας. Σκοπός της είναι να δημιουργηθεί μια υπεραξία από την νέα γενιά, η οποία να παραμείνει στη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δωρεά ενός κιτ ανάπτυξης εφαρμογών Ιnternet of Things στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου είχε ως αποτέλεσμα δύο Έλληνες φοιτητές να αναπτύξουν μια ιδέα για τον κλάδο της Βιομηχανίας και να ανακηρυχθούν νικητές στο φετινό διαγωνισμό ιδεών Ιnternet of Things του Ομίλου Bosch.

 

Στο ίδιο πλαίσιο η Βοsch Eλλάδας υποστηρίζει το θεσμό του Formula Student στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχοντας καθιερώσει έναν ετήσιο διαγωνισμό που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ελληνικές ομάδες φοιτητών της σχολής  Μηχανολόγων Μηχανικών να παρουσιάσουν το Επιχειρησιακό τους πλάνο, προκειμένου να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, τόσο την οικονομική, όσο και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Bosch εν όψει κάθε νέας αγωνιστικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο η Bosch στοχεύει να φέρει τους φοιτητές αντιμέτωπους με πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού.

Παράλληλα, η εταιρεία, έχοντας διαγνώσει ότι ένα ποσοστό της νεανικής ανεργίας οφείλεται και στην έλλειψη διοικητικών και συμπεριφορικών ικανοτήτων, ή αλλιώς soft skills, προσφέρει αφιλοκερδώς σε μαθητές σχολείων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προπονούμαι για το Μέλλον». Η Βosch Ελλάδας στοχεύει στην αφύπνιση, την παρακίνηση και τον προσανατολισμό από μικρή ηλικία για την έγκαιρη και σωστή θέση και επιδίωξη στόχων. Μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα των soft skills, συνειδητοποιούν ποια έχουν και μαθαίνουν ποια από αυτά είναι απαραίτητα για την προσωπική και επαγγελματική τους επιτυχία.

Τέλος η Bosch Eλλάδας συμμετέχει σε εκδηλώσεις σύνδεσης του ακαδημαϊκού με τον επιχειρηματικό κόσμο, ενημερώνοντας και παρέχοντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης αλλά και οργανώνει στις εγκαταστάσεις τις ημερίδες συμβουλευτικής, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν και να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες σχετικά με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε τομέα εργασίας αλλά και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με ένα ρεαλιστικό εργασιακό περιβάλλον .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα