Εκλογές 2015: Όλοι όσοι μίλησαν στο NEWS 247 σε ένα κείμενο

Εκλογές 2015: Όλοι όσοι μίλησαν στο NEWS 247 σε ένα κείμενο

Όλες οι συνεντεύξεις και τα Debate του NEWS 247 με ένα κλικ. Απαραίτητη ανάγνωση πριν πάτε στις κάλπες

Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε και μία μέρα πριν ο λαός επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση, το NEWS 247 σας θυμίζει σε ένα κείμενο, όλες τις συνεντεύξεις, αλλά και τα DEBATE που φιλοξενήσαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αξίζει να τα διαβάσετε για να έχετε μια σφαιρική άποψη σε περίπτωση που παραμένετε αναποφάσιστοι. Αν και πάλι δεν βγάλετε άκρη, υπάρχει πάντα το τεστ, που δεν κάνει ποτέ λάθος!

Τα DEBATE

“Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβολίζει την περιπέτεια”, είπε ο Ά δωνις Γεωργιάδης, αντιμετωπίζοντας τον Δημήτρη Στρατούλη, που υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα φτάσει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και θα δημιουργήσουμε 300.000 θέσεις εργασίας. Δείτε το βίντεο

Από σύμμαχοι, αντίπαλοι η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη. Τι απάντησαν στο ερώτημα, για τα κέρδη και τις απώλειες από τη συνύπαρξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Οι απαντήσεις στο βίντεο

Στον ρυθμιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ για την επαύριον της εθνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, την ώρα που ο Τέρενς Κουίκ ζητούσε από τον λαό να βγάλει “κόκκινη κάρτα” στη συγκυβέρνηση. Δείτε το βίντεο της “μονομαχίας” τους .

Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν στο ερώτημα, αν οι μέρες που ζούμε σήμερα θυμίζουν το 1981. Δείτε τι μας είπαν.

Τι γίνεται όταν ένας δηλωμένος οπαδός του ευρωμονόδρομου, συναντά μια υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ; Γρηγόρης Ψαριανός VS Βιβή Δάγκα, σε ένα DEBATE, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον .

Οι Συνεντεύξεις

Ντόρα Μπακογιάννη: “Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να μείνει η Ελλάδα όρθια, στην καρδιά της Ευρώπης. Και επιστρέψτε μου, στο σημείο αυτό, να κάνω ένα κάλεσμα, σε όλους εκείνους που ψήφισαν έστω και μια φορά ΝΔ, τα προηγούμενα χρόνια και να τους πω, πως παρά τα λάθη που έγιναν, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης” (08/01/2015)

Κωστής Χατζηδάκης: “Το δέντρο με τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία επιλογή στο παρελθόν με ακόμα χειρότερους όρους. Πληρώσαμε πανάκριβα το λεφτά υπάρχουν του Γεώργιου Παπανδρέου. Θα είναι κρίμα να ξαναζήσουμε το λεφτά υπάρχουν του κ. Τσίπρα! (09/01/2015)

Κώστας Καραμανλής : “Αυτό που πάντα λέω στους συμπολίτες μου είναι ότι προσωπικά είμαι περήφανος για την οικογένειά μου και όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας, αλλά τώρα τους ζητώ να κρίνουν εμένα. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να κρίνεται με βάση το ποιος είναι ο ίδιος. Τι έχει κάνει στη ζωή του, τι πιστεύει, τι μπορεί να προσφέρει. Η δική μου διαφωνία, ως πολίτη, δεν είναι με τις αναγνωρίσιμες οικογένειες γενικά, αλλά με όποιον αντί να δημιουργεί στη ζωή του απλώς περίμενε πότε θα έρθει η ώρα να κληρονομήσει μια βουλευτική έδρα ή κάποιο αξίωμα” (12/01/2015)

Στάθης Παναγούλης: Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι στο ειδικό δικαστήριο δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, όπως θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Ο Παπανδρέου γιατί συνειδητά πλαστογράφησε τα στοιχεία του ελλείμματος, φουσκώνοντας το έλλειμμα, για να υπαγάγει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και ο Καραμανλής γιατί αλλοίωνε τα στοιχεία παρουσιάζοντας μικρότερο το έλλειμμα ενώ η Ελλάδα πήγαινε στα βράχια” (12/01/2015)

Πέτρος Τατσόπουλος: Σε αντίθεση με το 1981, δεν έχουμε ούτε το ζωτικό χρόνο του 1981, ούτε τις ανοιχτές κάνουλες δανειοδότησης του 1981. Θέλω να ελπίζω ότι τα ψέματα θα τελειώσουν το βράδυ της 25ης  Ιανουαρίου, οι δημαγωγοί θα κρυφτούν στα λαγούμια τους -κανένα κόμμα δεν θα τους έχει πλέον ανάγκη- και οι ρεαλιστές, όπως συνήθως, θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά ” (12/01/2015)

Σπύρος Λυκούδης: Γι’ αυτό λέμε ότι Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη Χώρα. Και θα τα αλλάξουμε αν οι πολίτες με την ψήφο τους αναδείξουν το ΠΟΤΑΜΙ ισχυρή Τρίτη Δύναμη. Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε την απειλή της νεοναζιστικής ΧΑ. Θα ήταν ανεξίτηλο όνειδος για τη χώρα αν οι πολίτες την ανέδειχναν σε μια τέτοια υπεύθυνη θέση” (13/01/2015)

Βασίλης Οικονόμου: Θα είμαι στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά και αποδεχόμενος την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε. Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί τον σχηματισμό ενός μετώπου κοινής λογικής απέναντι στο χάος και τις κρυφές ατζέντες του ΣΥΡΙΖΑ με κίνδυνο την ολική κατάρρευση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αντί για την ανασυγκρότησή της που επιδιώκουμε οι φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις” (13/01/2015)

Νίκος Χουντής : “Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι αδιαπραγμάτευτο.  Θα αρχίσει η εφαρμογή του την επομένη της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας,  από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο.  Έχουμε πει ότι  δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά είναι αυτό που μπορούμε τώρα να εφαρμόσουμε.  Πάνω από όλα όμως είναι αναγκαίο για να  πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και  να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας” (14/01/2015)

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Βιώνουμε μια πρωτόγνωρα δύσκολη μεταβατική περίοδο για τη χώρα. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε χρέος να βγούμε γρήγορα από την περιδίνηση τηρώντας τις συμφωνίες με τους δανειστές μας. Η έξοδος στις αγορές και  η επιστροφή στην ομαλότητα μπορεί με υπεύθυνες αποφάσεις να απέχει ελάχιστα, μπορεί όμως με λαϊκισμούς και ανευθυνότητες να απέχει και αιώνες” (15/01/2015)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Σόιμπλε είναι απλώς ο Υπουργός Οικονομικών ενός άλλου Κράτους-μέλους της Ε.Ε. Δεν έχει ούτε την εξουσία ούτε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπαγορεύει μονομερώς σε ένα άλλο Κράτος μέλος ποια πολιτική θα ακολουθήσει ούτε και να προκαταλαμβάνει τις συλλογικές αποφάσεις που θα ληφθούν στα επίσημα όργανα των Διεθνών Οργανισμών στους οποίους συμμετέχουμε ισότιμα, ως κυρίαρχο κράτος και όχι ως αποικία, όπως κάποιοι θέλησαν. Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης διευρύνονται καθημερινά, όσο ενισχύεται η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και η εμπιστοσύνη του λαού μας στην Αριστερά” (15/01/2015)

Βασίλης Φοίβος Αξιώτης: “Όποιος διαβάσει τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του θα διαπιστώσει το εξής απλό: Ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ βγαίνει. Οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την επιλογή του «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, για να παραπλανηθούν και πάλι” (19/01/2015)

Πέτρος Κωνσταντίνου: Είναι σαφές ότι η πρόταση που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέσα τη σύγκρουση και την αμφισβήτηση αλλά εμπεριέχει τη συνέχιση του κράτους. Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι μπορεί να πάρει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εφορίας που ψήφισε ΝΔ και θα του αναθέσει ρόλο μέσα στη νέα κυβέρνηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στις λύσεις από τα πάνω. Ο κόσμος καλά κάνει τώρα και γκρεμίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και δεν δίνει τη ψήφο του στους νεοναζί, ωστόσο εμείς λέμε ότι χρειάζεται να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας από το κράτος και τους θεσμούς για να οργανώσουμε τη σύγκρουση μαζί του” (20/01/2015)

Νίκος Δένδιας: Πίστευα και πιστεύω στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ο οποίος ως μία σύγχρονη εκδοχή του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, είναι η ιδεολογική παρακαταθήκη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με αυτή την έννοια είμαι και εγώ «καραμανλικός», Από εκεί και πέρα, όπως απάντησα προηγουμένως, ο μόνος στόχος στον οποίο είμαι προσηλωμένος αυτή τη στιγμή, είναι να εκλεγώ Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας. Άλλωστε, όσον αφορά το «δαχτυλίδι», η πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου απέδειξε ότι ουδέποτε ωφέλησε αυτόν που το έλαβε”.  (21/01/2015)

Λιάνα Κανέλλη: “Ξεκάθαρο είναι ένα κόμμα, που δεν αγοράζει και δεν εμπορεύεται ήρωες στους πάγκους της εκμεταλλευτικής αγοράς αραδιασμένους, αλλά τους γεννά απ’ τα σπλάχνα του. Το κόμμα του δε βλέπει καμιά προοπτική στην οικονομική τουριστική αξιοποίηση των Μακρονησιών και των Γκουαντάναμο. Τέτοιες μέρες, Τέτοια λόγια. Αλλά βλέπεις για ένα bonus αδειανό, για μιαν ωραία Ελένη Βρυξελλιωτισσα, πολλά γίνονται” (21/10/2015)

Νικήτας Κακλαμάνης: “Μου προκαλεί φόβο, η ιδέα και μόνο, ότι θα εφαρμοστεί το σχέδιο του κ. Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική, το οποίο προβλέπει μέχρι και τη διάλυση του ΝΑΤΟ. Μου προκαλεί φόβο, όταν για το μεταναστευτικό προβλέπεται η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας για κάθε μετανάστη στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία «θερίζει» τους Έλληνες. Μου προκαλεί φόβο, τέλος, ότι η τρομοκρατία στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται ως «λεγόμενη τρομοκρατία», ενώ στο εσωτερικό προβλέπεται η αντιμετώπιση της με την διάλυση –κατ’ αρχήν- των ΜΑΤ”, δηλώνει μεταξύ άλλων” (21/10/2015)

Αλέξης Μητρόπουλος: Είναι κρίμα, πολιτικά πρόσωπα που προξένησαν την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, σε απόλυτη σύμπραξη με την Τριαρχία των δανειστών και τους κ.κ.Σόιμπλε και Μέρκελ, να ονομάζουν «παροχές» (και μάλιστα «μη επιτρεπόμενες») τη σίτιση των πεινασμένων, τη στέγαση των απόκληρων και την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των άρρωστων συμπατριωτών μας” (21/10/2015)

Οι νέοι της ΝΔ: Ο Γιώργος Κώτσηρας στο υπόλοιπο Αττικής, ο Τάσος Μπαρτζώκας στην Ημαθία και η Άννα Ευθυμίου στην Α’ Θεσσαλονίκης εξηγούν γιατί κατά τη γνώμη τους πρέπει να μπουν νέοι στην πολιτικοί και γιατί οι νέοι να ψηφίσουν ΝΔ (21/10/2015)

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Η μεσαία τάξη χωρίς αμφιβολία έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερο φορολογικό βάρος απ’ αυτό που μπορούσε να σηκώσει. Το 2014, όλοι πληρώσαμε φόρους που έρχονταν από το παρελθόν. Πληρώσαμε, για παράδειγμα, κομμάτια της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας που προέρχονταν από το 2009 μέχρι σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα μέσα από το οποίο θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη” (22/10/2015)

Σταύρος Θεοδωράκης: “Η χώρα χρεοκοπεί και τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν μοίρασαν τα κρατικά ιμάτια. Την πιο κρίσιμη στιγμή αποκτήσαμε τη χειρότερη κυβέρνηση. Δεν αναφέρομαι μόνο στα υπουργεία, αλλά σε όλη τη δομή του κράτους. Ξεχειλωμένη κυβέρνηση, με ακατάλληλους ανθρώπους, αποτυχημένους πολιτευτές σε καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού, άλλους ακόμη πιο αποτυχημένους σε αναπαυτικές θέσεις με χιλιάδες ευρώ μισθό εδώ και στο εξωτερικό. Αντί σήμερα να παριστάνουν τους έμπειρους πιλότους, οφείλουν μια σκληρή αυτοκριτική στον ελληνικό λαό” (22/10/2015)

Γιώργος Κουμουτσάκος: “ Είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής Περιόδου. Είναι ιστορικής σημασίας. Στις 25 Ιανουαρίου, η χώρα μας είτε θα βγει για πάντα από την οικονομική κρίση, είτε θα μπει σε εθνική περιπέτεια. Το μείζον που πέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά- βασισμένη φυσικά στις θυσίες των Ελλήνων- ήταν η διάσωση της χώρας το 2012″ (22/01/2015)

Ανδρέας Κούτρας : “ Αυτοπυροβολούμαστε ως χώρα συνεχώς. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα ένας πραγματικός διάλογος αναζήτησης της ρίζας των  προβλημάτων. Αρκεστήκαμε στην απλοϊκή επίρριψη ευθυνών σε όποιον παραδοσιακά θεωρούμε ως εθνικό εχθρό. Πχ Γερμανούς, το κεφάλαιο, το καπιταλισμό, ξένους κλπ. Ο κίνδυνος του πιστωτικού γεγονότος θα ήταν πολύ μικρότερος αν τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία έδειχναν την ανάλογη σοβαρότητα. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε την δύναμη της τύχης της άγνοιας και καμιά φορά βλακείας” (23/01/2015)

Βαγγέλης Μεϊμαρακης : “Η Ν.Δ. είναι η παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Σε όλους όσοι επιθυμούν τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση. Αφήνοντας στην άκρη τα άκρα είναι η μεγάλη παράταξη που απευθύνεται συνολικά στον ελληνικό λαό. Άλλωστε αυτό αναφέρεται και στην ιδρυτική της διακήρυξη” (23/01/2015)

Φώτης Κουβέλης: Η ανάγκη να γυρίσει ο τόπος σελίδα αποτελεί συνεδριακή δέσμευση του κόμματός μας. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να απεμπλακεί από τις πολιτικές που οδήγησαν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα. Ο στόχος είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Σ’ αυτή την υπόθεση η ΔΗΜΑΡ και οι σύμμαχοί της, οι Πράσινοι,  θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις” (23/01/2015)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την παράταξη και αυτό είναι θεμιτό. Άλλωστε, προσωπικά, έχω συγκρουστεί σκληρά για πολλά θέματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντα με τρόπο πολιτικό και θεσμικό, μέσα στα όργανα του κόμματός μου. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε την αποχώρηση. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Έκανε λάθος” (23/01/2015)

Νάντια Βαλαβάνη: Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία, ένα άκρως ρεαλιστικό στόχο πλέον: Εδώ και μια βδομάδα οι μαζικές μετατοπίσεις ανθρώπων που βλέπαμε κουβεντιάζοντας στους δρόμους με τον κόσμο από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, παίρνουν ξεκάθαρα μορφή πραγματικού κοινωνικού ρεύματος με αίτημα την αλλαγή. Στην πλειοψηφία τους αυτοί που σήμερα μας προσεγγίζουν με τέτοιες ταχύτητες είναι συντηρητικοί άνθρωποι με τσακισμένες ζωές, που χειραφετούνται από τις παραδοσιακές πελατειακές εξαρτήσεις κυριολεκτικά μιας ζωής” (23/01/2015)

Έξι υποψήφιοι του Κινήματος εξήγησαν στο NEWS 247: Γιατί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ρωτήσαμε έξι νέους σε ηλικία υποψηφίους του Κινήματος για τη συμμετοχή τους στις εκλογές. Τι απαντούν στις επιθέσεις σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, γιατί τον στηρίζουν, τι χρειάζεται για να αλλάξει η Ελλάδα (23/01/2015)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα