Φλώρος: “Δεν τον χτύπησα” υποστήριξε στην απολογία του

Διαβάζεται σε 3'
Απολογία στον ανακριτή του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου ο οποίος γρονθοκόπησε στη Βουλή τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
Απολογία στον ανακριτή του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου ο οποίος γρονθοκόπησε στη Βουλή τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

“Ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο, όπως αναληθώς αναφέρει στην κατάθεσή του, ουδέποτε τον γρονθοκόπησα όπως ψευδώς διαδίδεται” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κ.Φλώρος για το βίαιο περιστατικό στη Βουλή.

Για μια… άτυχη στιγμή όπου τον εγκατέλειψε η ψυχραιμία του λόγω της “σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς” του συναδέλφου του, Β. Γραμμένου, έκανε λόγο στο απολογητικό του υπόμνημα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος, που κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί κακουργηματική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με το μόνο όρο να μην πλησιάζει τον Β. Γραμμένο στα 50 μέτρα, χαρακτήρισε προσωπική διένεξη τη διαφορά των δύο ανδρών, εξηγώντας ότι η συμπεριφορά του πυροδοτήθηκε όχι από κάποιο πολιτικό υπόβαθρο, αλλά από τις υβριστικές φράσεις του Β. Γραμμένου κατά τους ίδιου και της μητέρας του.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, ουδέποτε τον γρονθοκόπησε, αλλά επιχείρησε απλά να τον πιάσει.

Σύμφωνα με την περιγραφή, “ο κ. Γραμμένος απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου, αποκαλώντας με σκουπίδι και φωνάζοντάς μου να το βουλώσω. Μετά του απάντησα «Άντε ρε μη μιλάς εσύ…”, και εκείνος εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων αναφέροντας επί λέξη: «Γ@@ τη μανούλα σου». Και ενώ εξερχόταν της αίθουσας συνέχισε: «Εσένα την μανούλα σου θα την γαμήσω θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπουστα». Προφανώς έχασα την ψυχραιμία μου, και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο εκτός της αιθούσης, όπου συνέχισε τις ύβρεις, τις απειλές και την ίδια εριστική συμπεριφορά, όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του παρισταμένου μάρτυρα Αστυνομικού κ. Παπαευαγγέλου Παναγιώτη».

Καρέ - καρέ η επίθεση πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών με γροθιές σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης
Καρέ - καρέ η επίθεση πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών με γροθιές σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης EUROKINISSI

Όσο για τα όσα συνέβησαν εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας εξήγησε: “Αμφότεροι πάντοτε κατά τον μάρτυρα Αστυνομικό, προσπαθούσαμε να απωθήσουμε ο ένας τον άλλον, ενώ αναφέρει ότι η μόνη δική μου ενέργεια ήταν να προσπαθήσω να πιάσω τον κ. Γραμμένο στο ύψος της μύτης, με τον ίδιο να πέφτει κάτω τελικά. Επομένως ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο, όπως αναληθώς αναφέρει στην κατάθεσή του, ουδέποτε τον γρονθοκόπησα όπως ψευδώς διαδίδεται, ουδέποτε έλαβε χώρα κάτι περαιτέρω από τα ανωτέρω”.

Τέλος, ο Κ. Φλωρος ο οποίος είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών με συγκατηγορούμενο τον Ηλ. Κασιδιάρη, δηλώνει στο υπόμνημα του “εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου» και «δημοκρατικά σκεπτόμενος και νομιμόφρων πολίτης» ο οποίος θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του «από οιαδήποτε ταύτιση με ιδεολογία, σκέψη, ρητορική ή πρακτική, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τους Νόμους και το Σύνταγμα της Χώρας μας, τα οποία έχω ορκισθεί να σέβομαι, ασπάζομαι και απαρεγκλίτως υπηρετώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα