Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής Eurokinissi

Ξεκινούν αποκλειστικές συζητήσεις της Εθνικής Τράπεζας με τους δύο κινεζικούς ομίλους Fosun και Gongbao. Στόχος, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο τέλος του έτους

Με τους δύο κινεζικούς ομίλους που εκδήλωσαν πέρυσι ενδιαφέρον εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεκινάει από την αρχή, νέες συζητήσεις, η μητρική της, Εθνική Τράπεζα.

Όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδρίαζε σχεδόν για 5 ώρες, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής – μετά το ναυάγιο με την Exin Group – θα είναι οι αποκλειστικές συζητήσεις, με τα δύο επόμενα φαβορί του περσινού διαγωνισμού, δηλαδή με τις κινεζικών συμφερόντων Fosun και Gongbao.

Μετά την αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης στην Exin ,η Εθνική Τράπεζα θέλει άμεσα να διευθετήσει τη μνημονιακή της εκκρεμότητα – που δεν είναι άλλη από την πώληση του 75% της θυγατρικής της – και στο πλαίσιο αυτό, γυρίζει νέα σελίδα, με συνομιλητές τους δύο παραπάνω επενδυτικούς ομίλους από την Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, κ. Λ. Φραγκιαδάκης, φαίνεται να έχει πει σε στενούς του συνεργάτες ότι η πώληση θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2018, τηρώντας τις δεσμεύσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής. Η απόφαση για αποκλειστικές συνομιλίες με τις Fosun και Gongbao ήταν μία από τις εναλλακτικές που είχε στη διάθεσή της η Τράπεζα και η οποία τελικώς επελέγη . Στο «τραπέζι» είχε πέσει και η ιδέα της έναρξης νέου διαγωνισμού, αλλά προκρίθηκε η έναρξη συζητήσεων με τους δύο κατά σειρά, ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ένα από τα καυτά θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό του τιμήματος. Άλλωστε, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει πολύ θετικά αποτελέσματα. Τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 28% πέρυσι, προσεγγίζοντας τα 74 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή έφτασε τα 588 εκατ. ευρώ, με ετήσια αύξηση της τάξης του 2%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα