Ξετυλίγεται σταδιακά το ‘κουβάρι’ με την Εθνική Ασφαλιστική

Ξετυλίγεται σταδιακά το ‘κουβάρι’ με την Εθνική Ασφαλιστική

Λίγο πριν εκπνεύσει και η δεύτερη προθεσμία για την ολοκλήρωση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Τράπεζα της Ελλάδος περιμένει αποσαφήνιση της ταυτότητας των επενδυτών, ζητώντας ονόματα και όχι ένα fund. Η θέση της Exin και οι νέες διευκρινίσεις

Τη δέσμευσή του να προχωρήσει στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής,για την οποία αναδείχθηκε το “φαβορί” εκ μέρους των υποψηφίων επενδυτών, κοινοποίησε εκ νέου σήμερα ο Ομιλος Exin.

Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που θέλουν την πώληση ακόμη στον αέρα, με δεδομένο ότι η Exin και συγκεκριμένα οι Kalamos και Koudounis δεν θα είναι οι βασικοί επενδυτές, η Exin επανήλθε και επανέλαβε σε δήλωσή της, τη δέσμευση του Ομίλου για ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο, ενώ στόχος ήταν να είχε τελειώσει μέχρι τα τέλη του 2017. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τον Ομιλο Exin για το ποιοί επενδυτές ακριβώς θα καταβάλλουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, καθιστώντας σαφές ότι περιμένει συγκεκριμένα ονόματα στον τελικό φάκελο και όχι ένα fund.

Η ανακοίνωση

«Η Exin είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Εντός αυτού του πλαισίου, ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα». Σε συνέχεια της υποβολής, αναδύθηκαν άρθρα με εικασίες και φήμες για τη συμμετοχή στην εξαγορά διάφορων οντοτήτων. Στις φήμες και τις εικασίες δεν θα γίνει σχολιασμός. Η Exin και οι κεφαλαιακοί εταίροι παραμένουν δεσμευμένοι να εκτελέσουν τη συναλλαγή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα