Υπέροχα βελγικά μύδια με κρασί

Υπέροχα βελγικά μύδια με κρασί
Bowl of fresh mussels moules mariniere Photograph © Darren Baker

Η καλύτερη εποχή για να το δοκιμάσετε είναι στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου, όταν και τα μύδια είναι στην εποχή τους.

Ανταγωνίζεται με πάθος την Γαλλική κουζίνα και είναι πλούσια σε παραδώσεις και επιρροές από τις γαστρονομίες όλου του κόσμου. Η κουζίνα του Βελγίου είναι γεμάτη με γλυκές συνταγές αφού τα σοκολατάκια της είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο ενώ ξεχωριστή θέση έχει και η βάφλα .

Εθνικό φαγητό είναι ωστόσο τα μύδια τα οποία ένας επισκέπτης στην Βελγική πρωτεύουσα μπορεί να τα απολαύσει με δεκάδες τρόπους. Στον ατμό με πατάτες τηγανητές για συνοδεία , με κρασί, με τυρί και σκόρδο με ντομάτα ,ala provensal . Η καλύτερη εποχή για να το δοκιμάσετε είναι στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου, όταν και τα μύδια είναι στην εποχή τους.

Φυσικά ο τέλειος συνδυασμός είναι με ένα ποτήρι μαύρη ή ξανθιά μπύρα.

Υλικά

Μύδια με κρασί

2 κιλά μύδια με το κέλυφος

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 πράσο (μόνο το λευκό κομμάτι κομμένο σε ροδέλες)

Μερικά φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα

2 ποτήρια λευκό κρασί

2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τους αφαιρούμε τις τριχούλες που είναι επάνω στο κέλυφος αλλά και στο στόμιο των μυδιών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα ( κρεμμύδι ,πράσο και σέλινο). Τα ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε τα μύδια μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν . Προσθέτουμε το κρασί. Τα αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά και σερβίρουμε. Όσα δεν άνοιξαν τα πετάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Το παραδοσιακό κους-κους της Τυνησίας

Ριζότο με μελάνι σουπιάς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα