Καυγάς στο χιόνι

Καυγάς στο χιόνι

Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες στις χιονισμένες σκηνές έπρεπε να έχει λυθεί, με την πρώτη πρόγνωση για το χιονιά. Λύστε το έστω και τώρα και μετά καυγαδίστε όσο θέλετε

Τη νύχτα, το κέντρο της Αθήνας, ντύθηκε στα άσπρα. Μια όμορφη εικόνα, αν τη βλέπεις πίσω από ένα παράθυρο, σε ένα σπίτι, με ένα πιάτο φαγητό και ένα ζεστό κρεβάτι να σε περιμένει.

Μπορεί, μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες, η κρίση να θολώνει. Είναι δύσκολο, να καταλάβεις πώς είναι να βρίσκεσαι σε σκηνή μέσα στα χιόνια, αν δεν βρίσκεσαι σε σκηνή μέσα στα χιόνια.

Ο καυγάς που ξέσπασε για τους παγωμένους πρόσφυγες στη Μόρια, έχει το βασικό χαρακτηριστικό των συνηθισμένων πολιτικών καυγάδων στην Ελλάδα. Διεξάγεται, ενώ άνθρωποι υποφέρουν.

Εφόσον όμως η πρόβλεψη για την κακοκαιρία υπήρχε και ο χιονιάς θα συνεχιστεί, δεν έχει  νόημα να συζητήσουμε τώρα για τις ευθύνες. Δεν έχει νόημα να δούμε ποιος ολιγώρησε για να μείνουν άνθρωποι σε σκηνές μέσα στα χιόνια.

Το θέμα πρέπει να λυθεί χθες και όταν περάσει η χιονοθύελλα, να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για το “σχέδιο”, που είχε ως αποτέλεσμα τις εικόνες ντροπής στη Μόρια.

Όταν άνθρωποι μένουν στο κρύο, ενώ θα μπορούσαν να προστατευθούν, δεν χωράνε δικαιολογίες, ούτε έχει νόημα να μετράμε αν παρέμειναν στις χιονισμένες σκηνές 10, 100 ή 1000 άνθρωποι. Η ευαισθησία δεν μετριέται σε “ποσοστά επιτυχίας”.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα