Η μεγάλη ανατριχίλα του Μαξίμου

Η μεγάλη ανατριχίλα του Μαξίμου
To Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Το Μαξίμου διανύει περίοδο μεγάλης ανατριχίλας, όχι γιατί αγωνιά μήπως και διαγραφεί από την ιστορική μνήμη ο νόμος Καρούγκαλου...

Ανατρίχιασαν μάθαμε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, γιατί ο Μητσοτάκης δήλωσε στην εφημερίδα “Τα Νέα” ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου. Κοινώς σηκώθηκαν οι τρίχες τους.

Δεν με εκπλήσσει το γεγονός, αφού ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες που έχουν ακόμα τρίχες. Γιατί η πλειονότητα των φορολογουμένων τα τελευταία τριάμιση χρόνια έχουν χάσει και όσες τρίχες τους είχαν απομείνει, με αυτά που βλέπουν ακούν και κυρίως πληρώνουν σε φόρους και εισφορές.

Μεταξύ μας το Μαξίμου διανύει περίοδο μεγάλης ανατριχίλας, όχι γιατί αγωνιά μήπως και διαγραφεί από την ιστορική μνήμη ο νόμος Καρούγκαλου, για τον οποίον άλλωστε οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν μεταβληθεί σε κοπτοραπτούδες, αλλά γιατί έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος ακούει με ανακούφιση ότι ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πετάξει στα σκουπίδια το Ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί πολύ απλά η εφαρμογή του Ασφαλιστικού εκτός του ότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι ακόμη μια φορολεηλασία, αναμένεται να κριθεί και αντισυνταγματικός από του ΣτΕ. Συνεπώς ευλόγως ανατριχιάζουν στο Μαξίμου με αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, αν και με τόσες τρίχες που διαθέτουν θα έπρεπε να κρατήσουν και λίγη ανατριχίλα για τους εαυτούς τους.

Το γεγονός ότι έσπευσαν με τη σειρά τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης να κατακεραυνώσουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και ο πρόεδρος της βουλής εξέφρασε τον πόνο του, δείχνει ακριβώς ότι έχουν μεγάλη ανατριχίλα. Τόση ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιου περιεχομένου(«ακροδεξιός», «εμπαθής», «φίλος των ολιγαρχών», «αλαζονικός») ανακοινώσεις όπως αυτή του Σαββάτου, προκαλούν την κοινή λογική.

Εκτός κι αν εκεί στο Μαξίμου δεν έχουν εικόνα για την πορεία των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αφήστε που όλοι έχουν καταλάβει ότι οι αυξημένες- μέχρι βαθμού εξόντωσης- εισφορές που πληρώνουν δεν θα αποφέρουν αυξημένες συντάξεις.

Για να σοβαρολογούμε, εκεί στο Μαξίμου, σκασίλα τους για τον νόμο Κατρούγκαλου. Όπως σκασίλα τους και για τους χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν 4 και 5 χρόνια να πάρουν το επικουρικό τους και το εφάπαξ. Αν τους ένοιαζε θα είχαν φροντίσει οι συνταξιούχοι να είχαν πάρει τα λεφτά(τα δικά τους λεφτά) και όχι να περιμένουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και των επικουρικών, για να εισπράξουν μετά από χρόνια ένα φιλοδώρημα.

Αν ήταν, όπως αυτοδιαφημίζονται, γαλουχημένοι με τα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας, τότε πράγματι θα ανατρίχιαζαν με αυτά που έχουν κάνει. Δεν ανατριχιάζουν όμως με το έργο του, ούτε βέβαια γιατί το Ασφαλιστικό θα χάσει το μνημειώδες επίτευγμα του Κατρούγκαλου. Ανατριχιάζουν γιατί έχουν καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης ό,τι λέει το εννοεί. Και αυτό πλέον το δείχνουν με ανακοινώσεις που προδίδουν σύγχυση και πανικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα