Στιβ Μπάνον: Το εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του κορυφαίου συμβούλου του Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Στιβ Μπάνον
Στιβ Μπάνον AP

Το εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του Στιβ Μπάνον για περιφρόνηση του Κογκρέσου επειδή αψήφησε την κλήτευση της 6ης Ιανουαρίου

Ο κορυφαίος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, έχασε την έφεση για την καταδίκη του σε περιφρόνηση του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Το ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε ομόφωνα την Παρασκευή την καταδίκη για ποινική περιφρόνηση του Κογκρέσου του πρώην ανώτερου συνεργάτη του Λευκού Οίκου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει και να παράσχει έγγραφα στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνούσε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Το εφετείο απέρριψε το επιχείρημα του Μπάνον ότι δεν ήταν ένοχος επειδή ο δικηγόρος του τον είχε συμβουλεύσει να μην συμμορφωθεί με την κλήτευση της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η απόφαση της τριμελούς επιτροπής του Αμερικανικού Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια καθιστά πιο πιθανό ότι ο Μπάνον θα πρέπει σύντομα να αρχίσει να εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για την καταδίκη του για δύο περιπτώσεις ασέβειας.

Ο Μπάνον έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την πλήρη σύνθεση του δικαστικού σώματος του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον να εκδικάσει εκ νέου την έφεσή του, γεγονός που θα μπορούσε να αναβάλει την ποινή φυλάκισής του. Θα μπορούσε επίσης να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Παρασκευής.

Η καταδίκη του – και τώρα, η επιβεβαίωση αυτής της καταδίκης – αποτελεί ώθηση στις προσπάθειες του Κογκρέσου να επιτύχει συνεργασία στις έρευνές του, σύμφωνα με το CNN.

Το Εφετείο της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ απέρριψε ομόφωνα αρκετές ενστάσεις που υπέβαλε ο Μπάνον για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού του ότι το δικαστήριο απέκλεισε στοιχεία που θα έπρεπε να του επιτραπεί να θέσει ενώπιον των ενόρκων για την υπεράσπισή του.

Ο Μπάνον καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες ομοσπονδιακής φυλάκισης και η ποινή αυτή επικυρώθηκε την Παρασκευή από το εφετείο. Η απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τον Μπάνον να βρεθεί τελικά στη φυλακή, αν και ο χρόνος είναι ασαφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα