Δεσμεύσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων της Cosco

Δεσμεύσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων της Cosco
COSCO ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ//EUROKINISSI--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Δεσμεύσεις από την εργοδοσία και τα συναρμόδια υπουργεία για ικανοποίηση των αιτημάτων τους έλαβαν οι εργαζόμενοι της Cosco που σήμερα έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας, συμμετείχαν η εργοδοσία της «Cosco», εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του υπουργείου Εργασίας, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Πρώτο αίτημα, για το οποίο οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco έλαβαν δεσμεύσεις πως θα ικανοποιηθεί, ήταν η αναγνώριση και ένταξή των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Όσον αφορά το κύριο αίτημα της απεργίας, που είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η αλλαγή του σημερινού καθεστώτος των ατομικών συμβάσεων, η Cosco δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για την ικανοποίησή του. Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εργαζομένων την Τρίτη 12 Ιουνίου στο υπουργείο Εργασίας, με την συμμετοχή της Cosco και εκπροσώπων των δύο υπουργείων.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα πόστα τους, ενώ ακυρώθηκε και η συγκέντρωση αλληλεγγύης που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης από εργαζομένους άλλων κλάδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα