Αιγύπτιος ψαράς: Φώναζαν ‘έλα να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή’

Αιγύπτιος ψαράς: Φώναζαν ‘έλα να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή’

Τί κατάθεσε στο δικαστήριο ο δεύτερος Αιγύπτιος ψαράς για την επίθεση στο Πέραμα. Η προσπάθεια εισβολής, τα ουρλιαχτά και η φυγή των επιτιθέμενων. Όλη η συγκλονιστική μαρτυρία

Η αποτρόπαια επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαρών στο σπίτι τους τον Ιούνιο του 2012 “ζωντάνεψε” ξανά κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ άλλοτε με δάκρυα στα μάτια και άλλοτε με σθένος, περιέγραψε τον τρόμο που έζησε αυτός και η οικογένειά του στο σπίτι τους στο Πέραμα.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, πράγμα που έπραξε στα ελληνικά, ο Αιγύπτιος μίλησε και για τον φίλο του Αμπουτζίν που δέχθηκε χτυπήματα, ενώ κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού. “Μόλις έφυγαν άκουσα μια φωνή  “βοήθεια Άχμετ”. Ήταν ο Αμπουζίντ. “Τότε είπα στον Άχμετ ( σ.σ. τον αδελφό του)  “χτύπησαν το παιδί”, ανοίξαμε και ανέβηκα στην ταράτσα. Βρήκα το παιδί ξαπλωμένο και έτρεχε πολύ αίμα από το στόμα του και βογγούσε. Το σαγόνι του είχε στραβώσει δεν μπορούσε να μιλήσει μόνο βογγούσε . Είχαν σκίσει τα ρούχα του. Ήρθαν και οι υπόλοιποι στην ταράτσα . Τον κατεβάσαμε  … Λιποθύμησε και μετά συνήλθε … Ορκίζομαι και εγώ εκείνη την ώρα ένιωσα ότι καταρρέω” περιέγραψε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Νωρίτερα είπε στο δικαστήριο: “Έβριζαν τον αδελφό μου και τους έβριζε. “Έλα έξω ρε μ… να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”. Ήταν δυο άτομα στο παράθυρο και τράβαγαν το παράθυρο που ήταν μισάνοιχτο και ο αδελφός προσπαθούσε να το κρατήσει κλειστό τραβώντας το προς τα μέσα… Κάποιος φώναζε στην πόρτα  ” άνοιξε Άχμετ”. Τρόμαξα … Χτύπαγαν με ξύλα και σίδερα τα παράθυρα. Αρχικά χτύπησαν στο ένα παράθυρο και στη συνέχεια σε ένα ακόμη και την πόρτα. Είδα τα σίδερα και τα ξύλα. έσπασαν μέρος του παραθύρου. Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα από το παράθυρο. Ο αδελφός μου φώναζε “φέρε ξύλα για να τους φοβίσουμε”, αλλά δεν βρήκα τίποτα στο σπίτι. Άρχισαν να χτυπάνε την κλειστή πόρτα”.

Στη συνέχεια κατέθεσε πως από τα χτυπήματα “έσπασε μέρος του παραθύρου και έριξαν όλο το τζάμι της πόρτας. Είχαν έναν πυροσβεστήρα και όταν έσπασαν το τζάμι τον άνοιξαν και τον άδειασαν μέσα στο σπίτι . “Δεν χτύπησε κανείς μας , δόξα τω Θεώ”. Όπως είπε είδε έξω από  το σπίτι ήταν περίπου 10 άτομα. “Φωνάζαμε βοήθεια για να ξυπνήσει κάποιος από τη γειτονιά να μας προλάβουν . Ο μικρός αδελφός μου άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πετάει πράγματα στο δρόμο …. Φωνάζαμε πολύ δυνατά . Βγήκε ένα παιδί με την γυναίκα του και ένας ακόμη από τη γειτονιά… Τελικά , όταν  κατάλαβαν  πως δεν μπορούν να μπουν μέσα έφυγαν . Η επίθεση κράτησε περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια έσπασαν τα δυο αυτοκίνητα μας που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο σπίτι και ένα τρίκυκλο”.

Ωστόσο, ο μάρτυρας  υποστήριξε πως αν και είδε έναν από τους δράστες της επίθεσης δεν ειναι σε θέση να αναγνωρίσει  με βεβαιότητα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η δίκη διεκόπη για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα