Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που είχε ρημάξει τα Μέγαρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που είχε ρημάξει τα Μέγαρα
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Συνελήφθησαν δύο Ρομά μέλη της σπείρας. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα εκ των οποίων ένα είναι έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης. Εξιχνιάσθηκαν 11 ληστείες και 46 κλοπές.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.

Συνελήφθησαν στο Βλυχό Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, την ΟΠΚΕ και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο Ρομά, ηλικίας 29 και 33 ετών. Συγκατηγορούμενοι των δραστών είναι επιπλέον τέσσερις Ρομά, εκ των οποίων ένας είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και συσχετίστηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε οικίες, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. φορτηγό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 7 ληστείες σε οικίες, 4 ληστείες σε οδηγούς, 11 κλοπές από καταστήματα, 5 κλοπές από οικίες, 7 κλοπές από οχήματα και 23 κλοπές οχημάτων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα