Λήστεψαν και σκότωσαν περιπτερά με κασμάδες-Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία μετά από 8 χρόνια

Λήστεψαν και σκότωσαν περιπτερά με κασμάδες-Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία μετά από 8 χρόνια
Αστυνομικοί Ευρωκίνηση

Συνελήφθη ένας 39χρονος Βούλγαρος για εμπλοκή του στην υπόθεση της άγριας ανθρωποκτονίας και ληστείας το 2010 στην Πάτρα, σε βάρος ενός περιπτερά που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του-Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα και για εξίσου βίαιη ληστεία χωρίς φόνο όμως σε βάρος ανδρόγυνου στη Λάρισα, το 2016

Εξιχνιάστηκε μετά από 8 χρόνια η άγρια δολοφονία σε βάρος ενός περιπτερά στην Πάτρα, δείχνοντας έτσι οι άντρες της Ασφάλειας Πατρών πως καμία υπόθεση δεν μένει για πάντα ανεξιχνίαστη ειδικά όταν προκύπτουν νέα στοιχεία από τις πολυετείς έρευνες και υπάρχουν νέες τεχνικές εγκληματολογικών αναλύσεων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που μπορούν να δώσουν απαντήσεις ακόμα και πολλά χρόνια μετά.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη λοιπόν ένας 39χρονος Βούλγαρος, για συμμετοχή του σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας, που είχε γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2010, σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα στην Πάτρα.

Ως προς το χρονικό, στις 23 Νοεμβρίου 2010, τα ξημερώματα, στην Πάτρα, τρεις δράστες, ανέμεναν την πυλωτή της πολυκατοικίας που έμενε έναν 53χρονο περιπτερά, στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια οι δράστες, δεν λυπήθηκαν το θύμα τους και τον μετέφεραν σε αγρόκτημα, δίπλα από την οικία του, όπου τον χτύπησαν με κασμάδες και φτυάρια μέχρι θανάτου…

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως αχνά αποτυπώματα που κατάφεραν να εξάγουν από ποτήρια, υπέβαλλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην Ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Βούλγαρου, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, το έτος 2017, στην Βουλγαρία, μια 36χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την έκδοσή της στην χώρα μας, προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον, ο 39χρονος δράστης συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε διαπράξει το 2016 στην Λάρισα, όπου και πάλι με άλλους δύο ομοεθνείς του συνεργούς είχε εισβάλει σε σπίτι, είχαν χτυπήσει βάναυσα έναν ανδρόγυνο και τους λήστεψαν, χωρίς όμως να τους σκοτώσουν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία που είχε διαπράξει στην Λάρισα, θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα