ΕΛ.ΑΣ.: Δρακόντεια μέτρα κι έντονη ανησυχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών σε μέτρα τάξηςγια την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών σε μέτρα τάξηςγια την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Χιλιάδες αστυνομικοί διαφόρων ειδικοτήτων είναι και εφέτος επί ποδός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας για τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία κρίνονται ακόμη πιο αυστηρά από τα αντίστοιχα περυσινά, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την φετινή επέτειο των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Πέρυσι μπορεί η συγκυρία να ήταν η επίσκεψη του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, τώρα όμως είναι μία εποχή με πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια και συλλήψεις γύρω από την τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί και αυτό από μόνο του κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν πολύ και να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.

Οι εντολές που έχει η Αστυνομία είναι σε κάθε περίπτωση να μην επιτραπεί να εκδηλωθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και να γίνει προσπάθεια αν αυτά εκδηλωθούν να περιοριστούν στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν πρόσθετη υποστήριξη και οι σκοποί πλέον θα φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξάρτηση των ΕΚΑΜ, με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος τους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και διαφόρων Υπηρεσιών στα μέτρα, με τα οποία επιφορτίζεται κυρίως των σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Τροχαίας και βεβαίως σχεδόν το σύνολο των αντρών της Ασφάλειας που θα επιτηρούν και θα προβαίνουν σε ελέγχουν ύποπτων ατόμων και προληπτικές προσαγωγές σε νευραλγικά σημεία.

Πρόσθετα, όπως και κάθε άλλη φορά θα υπάρχει διαρκής κάλυψη από αέρος με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα βρίσκονται και εισαγγελείς.

Ανάλογα αυστηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «44η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος την Παρασκευή 17-11-2017 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ADVERTISING

SHARE: