ΓΕΕΘΑ: Απαντάμε σε κάθε πρόκληση

ΓΕΕΘΑ: Απαντάμε σε κάθε πρόκληση
Πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ap

Εικοσιτετράωρη καταγραφή όλων των κινήσεων του τουρκικού στόλου πραγματοποιεί το ΓΕΕΘΑ - Πηγές του Πενταγώνου σημειώνουν στο News 24/7, ότι υπάρχει ετοιμότητα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, εάν χρειαστεί να απαντήσουν σε πρόκληση.

«Σε οποιαδήποτε πρόκληση θα απαντάμε» δηλώνουν στρατιωτικές πηγές από το Πεντάγωνο με αφορμή τις πληροφορίες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolou, ότι διετάχθη να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.

Στο ΓΕΕΘΑ καταγράφουν σε 24ωρη βάση όλες τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο και είναι σε επιφυλακή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας εάν χρειαστεί να απαντήσουν σε πρόκληση και παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων.

«Τα πλοία θα ερευνήσουν και θα παρατηρήσουν και αυτές να είναι “έτοιμες” για πιθανή αποστολή. Το Αιγαίο επίσης διεξάγει τακτικό έλεγχο με μη επανδρωμένα οχήματα» μετέδωσε νωρίτερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Nurettin Canikli, επισκέφθηκαν τις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν το μήνυμα ότι όλα ήταν έτοιμα.

Ο στρατηγός Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τα στοιχεία που συμμετέχουν στην άσκηση White Storm στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ύδατα του Αιγαίου, δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες σε σχέσεις καλής γειτονίας. «Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

Απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ρητορικό και επιχειρησιακό επίπεδο φαίνεται ότι θα συνεχίσει να στρέφει τα βέλη του απέναντι στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ στο εσωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα