Κάρολος-Καμίλα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Κάρολος-Καμίλα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας
Επίσκεψη του Πρίγκηπα Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στην Καπνικαρέα Eurokinissi

Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος - Στη συνέχεια πραγματοποίησαν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τη σύζυγό του και συζήτησαν με κόσμο και τουρίστες

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε περίπατο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τη σύζυγό του, όπου συνομίλησε με κόσμο και τουρίστες. Το πριγκιπικό ζεύγος ξεναγήθηκε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στην εκκλησία της, ενώ προσκύνησαν στον ιερό ναό της Παναγίας Καπνικαρέα.

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ “Αποστολή” καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ.

“Σας καλωσορίζουμε  στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου, αναφέρθηκε στο έργο της “Αποστολής” και του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπεται είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες”, δήλωσε από τη δική του μεριά ο πρίγκιπας Κάρολος.

Τα παραλειπόμενα της συνάντησης

Ο πρίγκιπας Κάρολος ενδιαφέρθηκε για το σύστημα εκπαίδευσης των ορθοδόξων ιερέων στην Ελλάδα και ο αρχιεπίσκοπος του εξήγησε ότι σύμφωνα με το σύστημα των σχέσεων εκκλησίας κράτους, η εκπαίδευση γίνεται από το κράτος. Αυτό, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, προξένησε εντύπωση στον πρίγκιπα, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον πληροφορεί πως Εκκλησία και κυβέρνηση βρίσκονται σε συζητήσεις για να αλλάξει το υπάρχον σύστημα.

Ακόμη, ο πρίγκιπας ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο αν συναντήθηκε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν όταν εκείνος επισκέφθηκε την Ελλάδα. Ο Αχιεπίσκοπος του απάντησε πως δεν έγινε συνάντηση, και όταν ο Κάρολος ρώτησε να μάθει τον λόγο, ο κ. Ιερώνυμος του απάντησε πως αποφασίστηκε από την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, ο Αρχιεπισκοπος ζήτησε από τον Κάρολο αστειευόμενος, να μείνει για πάντα στην Ελλάδα η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς όπως του είπε γνωρίζει πολύ καλά τη γλώσσα και την κουλτούρα του λαού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα