Καταδίωξη στην Πλ. Θεάτρου: Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό και μετά αυτοκτόνησε

Καταδίωξη στην Πλ. Θεάτρου: Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό και μετά αυτοκτόνησε
Eurokinissi

Ανταλλαγή πυρών εκτυλίχθηκε νωρίτερα επί της Πλατείας Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας με έναν αστυνομικό τραυματία και τον δράστη νεκρό

Πανικός προκλήθηκε μισή ώρα μετά τις 11 το πρωί στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Θεάτρου. Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να σταματήσουν για να ελέγξουν έναν άντρα που κρίθηκε ύποπτος.

Εκείνος αμέσως τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν στο δεξί του χέρι. Τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά δίχως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν πυρά αστυνομικών τον πέτυχαν.

Ο δράστης έτρεξε πίσω από ένα κτίριο, επί της πλατείας  και αυτοκτόνησε με το όπλο του. Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα ελληνικής καταγωγής.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες της ένοπλης συμπλοκής και να γίνει ταυτοποίηση του θύματος. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δήλωση του Γ. Καμίνη για το τραγικό περιστατικό:

“Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ”.

Μητσοτάκης: Η Ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της

 

Τα εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ έδωσε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα