Μάχη με τις φλόγες στη Σκόπελο

Μάχη με τις φλόγες στη Σκόπελο
Η περιοχή που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά -όπως και όλο το νησί- είναι ένα κακό σημείο, αφού εξαιτίας της χιονόπτωσης το 2017 προέκυψαν πολλά σπασμένα δέντρα στο δάσος και σε διάφορες περιοχές Eurokinissi

Αγώνα απέναντι στον χρόνο για τους πυροσβέστες στο νησί των Σποράδων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν τη δύση του ηλίου-Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Τεράστια πυρκαγιά και σε χαρτοβιομηχανία στην Κορινθία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 σε  πευκοδάσος στην περιοχή Αμάραντος στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύει τυχόν κατοικημένη περιοχή, ωστόσο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση κυρίως από εναέρια μέσα, σε μία προσπάθεια να την περιορίσουν το συντομότερο δυνατό, πριν την δύση του Ηλίου

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο και 4 καναντέρ. Ενώ, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα αναχώρησαν από το λιμάνι του Βόλου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 4 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 26 άνδρες μεταξύ των οποίων 4 αξιωματικοί, η οποία αναμένεται να φθάσει στο νησί στις 9 το βράδυ.

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στον Αμάραντο Σκοπέλου Eurokinissi

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη, ενημερώθηκε για την κατάσταση ενώ με την σειρά του ενημέρωση τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα Υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας. Όπως είπε στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρ.Βασιλούδης έκανε λόγο για μεγάλη φωτιά την οποία αντιμετωπίζουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο λίγο αργότερο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι να πέσει το φως της ημέρας.

Αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για 4-5 εστίες πυρκαγιάς Eurokinissi

Αγώνα απέναντι στον χρόνο για τους πυροσβέστες στο νησί των Σποράδων Eurokinissi

 

Κορινθία: Από άκρη σε άκρη καίγεται χαρτοβιομηχανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε χαρτοποιία στο Βέλο Κορινθίας. Ο χώρος, έκτασης 500 τ.μ. καίγεται από άκρη σε άκρη εξαιτίας και των εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών, δεν υπάρχει αναφορά στην Πυροσβεστική για τυχόν εργαζομένους στον χώρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα