Νέες προσφυγές για τις ταυτότητες με τσιπάκι

Νέες προσφυγές για τις ταυτότητες με τσιπάκι
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) eurokinissi

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) κατέθεσε αναφορά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ζήτημα της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας των μαθητών στα απολυτήρια και τους τίτλους σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου

Νέες προσφυγές εναντίον των νέων ταυτοτήτων νέου τύπου με τσιπάκι, αυτή τη φορά από 62 πολίτες και 3 μοναχούς, οι οποίοι προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων.

Θυμίζουμε πως οι νέες ταυτότητες περιέχουν «RFID chip». Η υπουργική απόφαση καθορίζει ακόμη τα προσωπικά δεδομένα-στοιχεία τα οποία θα περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες.

Όπως αναφέρουν οι πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ο νέος τύπος ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων, είναι αντίθετος σε πλειάδα Συνταγματικών διατάξεων, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, η  Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) κατέθεσε αναφορά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ζήτημα της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας των μαθητών στα απολυτήρια και τους τίτλους σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου. Η Ένωση, υποστηρίζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η εν λόγω αναγραφή είναι αντισυνταγματική ενώ επικαλείται και σχετική απόφαση της Αρχής από το 2002.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα