Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Χατζηχρήστο, 17 χρόνια μετά τον θάνατό του

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Χατζηχρήστο, 17 χρόνια μετά τον θάνατό του

"Ο Κώστας δεν θα πέθαινε, αν δεν του έπαιρναν το θέατρο. Μόλις του το πήραν, πήρε την κάτω βόλτα και έσβησε" δηλώνετι η τελευταία σύζυγός του

Σε νέες αποκαλύψεις για τον μεγάλο μας ηθοποιό Κώστα Χατζηχρήστο έκανε η πέμπτη και τελευταία του σύζυγος, Βούλα Χατζηχρήστου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Spirto. Φέτος συμπληρώνονται δεκαεπτά χρόνια από τον θάνατό του.

“Δεκαεπτά χρόνια και μου φαίνεται σαν να ήταν χθες. Δέκα χρόνια παντρεμένη και δεκαεπτά χήρα”, σχολίασε σχετικά η τελευταία σύζυγός του.

Για τις τελευταίες του στιγμές, η Βούλα Χατζηχρήστου δήλωσε:

“Έφυγε πικραμένος. Τότε που έχασε το θέατρο του στοίχισε πολύ. Αυτή ήταν η μεγάλη του στεναχώρια. Πέρασε πολλά. Πώς μπορώ να ξεχάσω που δεν είχαμε να πληρώσουμε τα ενοίκια, τους ηθοποιούς, τους φωτιστές. Ο Κώστας έκλαιγε κι εγώ του έδινα κουράγιο. Τα έδωσα όλα για τον άνθρωπό μου, για να είναι καλά εκείνος. Και όταν του πήραν το θέατρο τα “κοράκια”, μαζί αντιμετωπίσαμε τον καρκίνο. Γιατί ο Κώστας δεν θα πέθαινε, αν δεν του έπαιρναν το θέατρο. Μόλις του το πήραν, πήρε την κάτω βόλτα και έσβησε σαν το πουλάκι”.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν εκείνη η περίοδος ήταν αυτή στην οποία αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, η ίδια ανέφερε για τον σπουδαίο κωμικό μας:

“Ναι. Οι γιατροί του έλεγαν πως είχε δύο μήνες ζωής. Εγώ δεν το πίστεψα. Πήγαμε να κάνει αποτοξίνωση και τελικά έζησε δέκα χρόνια. Όταν τον πρωτογνώρισα εγώ ήταν πρησμένος από το ποτό. Έπινε ουίσκι με ταβόρ και υπνοστεντόν μαζί. Είχε πρηστεί το συκώτι του, ήταν πρησμένος παντού”.

Όπως άλλωστε γράφει το sansimera.gr, από τη δεκαετία του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αραίωσε τις εμφανίσεις του, λόγω και προσωπικών προβλημάτων. Μετά το θάνατο της τέταρτης γυναίκας του, στα 42 της χρόνια, κατέρρευσε και βρήκε παρηγοριά του το ποτό, το οποίο τον περιθωριοποίησε για αρκετά χρόνια. Τελευταία του εμφάνιση εκείνη την περίοδο της απομόνωσής του ήταν στην επιθεώρηση “Ανδρέα προχώρα, σε θέλει άλλη χώρα”.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος πέθανε στην Αθήνα από λοίμωξη του αναπνευστικού στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα