Στο Άρειο Πάγο η απόφαση Σώρρα

Στο Άρειο Πάγο η απόφαση Σώρρα

Συζητείται σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε τον Αρτέμη Σώρρα

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης μπαίνουν ξανά τα 600 δισ. δολάρια του Αρτέμη Σώρρα,  αφού σήμερα το πρωί αναμένεται να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αίτηση αναίρεσης αναφορικά με την αθώωσή του από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Την αναίρεση έχει ασκησει υπέρ του νόμου η αντεισαγγελέας, Ευσταθία Σπυροπούλου, για την περιβόητη απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με το σκεπτικό ότι η τελευταία έχει ελλειπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση είναι αμετάκλητη καθώς μετά την εκφώνησή της το 2013, δεν ασκήθηκε έφεση. Αυτό σημαίνει πως εάν σήμερα γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου, τότε δεν ανατρέπεται η υπάρχουσα αθωωτική απόφαση.

Η κρίση του Αρείου Πάγου θα έχει νομολογιακό χαρακτήρα, δηλαδή πλέον ο Αρτέμης Σώρρας δεν θα επιτρέπεται να την επικαλείται, όπως πράττει, όταν επιχειρεί να πείσει ότι πράγματι διαχειρίζεται με πληρεξούσιο το συνολικό ποσό των εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα