Συνολικά πέντε τα περιστατικά απόρριψης και παιδοκτονίας νεογνών την τελευταία διετία

Συνολικά πέντε τα περιστατικά απόρριψης και παιδοκτονίας νεογνών την τελευταία διετία
Νεκρό βρέθηκε νεογέννητο βρέφος Eurokinissi

Διόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός των τραγικών περιστατικών στη χώρα μας, με το τελευταίο στη Νέα Σμύρνη να είναι το πέμπτο μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Το περιστατικό με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη και συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες το πανελλήνιο, δεν είναι το μοναδικό αντίστοιχο.

Διάσπαρτα ανάλογα περιστατικά στον χρόνο δυστυχώς υπάρχουν με περισσότερες βεβαίως τις εγκαταλείψεις νεογνών σε νοσοκομεία, ιδρύματα ή ακόμα και στον δρόμο, τα οποία όμως εγκαταλείπονται ζωντανά.

Περιπτώσεις παιδοκτονίας μαζί με εγκατάλειψη φαίνεται να είναι πιο πυκνές την τελευταία διετία όπου συνολικά διαπράχθηκαν 5 τέτοια περιστατικά ανά την Επικράτεια, αποδεικνύοντας ίσως έτσι τον βαθμό τέλματος στον οποίο έχει περιέλθει η κοινωνία.

Με εξαίρεση το περιστατικό της Νέας Σμύρνης και της Πετρούπολης, είχε προηγηθεί ο Μάρτιος του 2017, όπου είχε εντοπιστεί από υπαλλήλους νεκρό μωρό στο εργοστάσιο διαλογής-ανακύκλωσης απορριμμάτων της Λάρισας.

Τον Αύγουστο προς Σεπτέμβριο του 2016 η Κατερίνη συγκλονίστηκε από δύο απανωτά περιστατικά με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Πρώτο είχε εντοπιστεί ένα νεκρό νεογνό που η Αλβανίδα μητέρα του είχε γεννήσει μέσα στο διαμέρισμά της και το είχε πετάξει στον φωταγωγό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και η γυναίκα συνελήφθη.

Δύο-τρεις ημέρες μετά, εντοπίστηκε και πάλι νεκρό μωρό από υπαλλήλους, στο εργοστάσιο διαλογής-ανακύκλωσης απορριμμάτων της Κατερίνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα