Τα αγριογούρουνα της Εκάλης

Τα αγριογούρουνα της Εκάλης
Νίκος Παλαιολόγος / SOOC

Μια αγέλη από περίπου 14 αγριογούρουνα έχει βρει καταφύγιο στην Εκάλη, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής

Τις τελευταίες ημέρες, το κύριο θέμα συζήτησης στην Εκάλη είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπο. Μια αγέλη από αγριογούρουνα που έχει βρει καταφύγιο στην περιοχή, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων.

Πρόκειται για περίπου 14 αγριογούρουνα, τα οποία εικάζεται πως έχουν φτάσει στην Εκάλη, από την Πάρνηθα και έχουν βρει το καταφύγιό τους σε ένα ρέμα. Συγκεκριμένα, όπως λένε οι κάτοικοι που τα έχουν συναντήσει, η αγέλη αποτελείται από μια μητέρα και τουλάχιστον 12-13 μικρότερα αγριογούρουνα. Κάνουν την εμφάνισή τους κοντά στα σπίτια κυρίως τις πολύ πρωινές ώρες ή το απόγευμα, ψάχνοντας για νερό και τροφή.

«Τα ακούμε, φαίνονται παντού οι πατούσες τους και έρχονται στο ρέμα όπου κάνουν το μπάνιο τους» λέει στο News 24/7 η Φαίη Λάζου που μένει μερικά μέτρα μακριά από το ρέμα. Η ίδια όπως λέει, επικοινώνησε με το δασαρχείο Πεντέλης χωρίς να βρει ανταπόκριση. «Έχουν μεγαλώσει τα μικρά και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, οπότε θα πρέπει να τα επιστρέψουμε στην Πάρνηθα για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα» λέει η κα. Λάζου.

Ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία Δημήτρης Λιανός, πληροφορήθηκε την κυκλοφορία των αγριογούρουνων και προσπαθεί να βρει τρόπο να τα απομακρύνει από την κατοικημένη περιοχή. «Εμφανίστηκαν πριν από περίπου 15 μέρες ανάμεσα στα σπίτια. Ήξερα ότι υπήρχαν δύο αγριογούρουνα ήδη από πέρυσι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει πρόβλημα γιατί δεν είχαν γεννήσει. Τώρα έγιναν πλέον ομάδα» λέει ο αντιδήμαρχος ο οποίος έχει δει τα αγριογούρουνα αρκετές φορές τα ξημερώματα.

«Προσπαθούμε να τα εγκλωβίσουμε σε έναν κλωβό, ώστε να τα μεταφέρουμε στην Πάρνηθα. Αρχικά τα δύο αγριογούρουνα είχαν περάσει στην περιοχή μέσω του ρέματος που κυλάει προς τις εκβολές του Κηφισού και έχει δημιουργήσει μια έντονη βλάστηση. Στο Κρυονέρι και στην Πάρνηθα υπάρχουν αρκετά» εξηγεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν είναι θηράματα και απαγορεύεται το κυνήγι τους.

Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων, τα αγριογούρουνα έχουν δημιουργήσει ορισμένα μικροπροβλήματα, κυρίως όταν η μητέρα ένιωθε ότι απειλούνται τα μικρότερα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό επίθεσης.

Πάντως οι κάτοικοι έχουν προς το παρόν εξοπλιστεί με τα κινητά τους τηλέφωνα και προσπαθούν να φωτογραφήσουν ή να βιντεοσκοπήσουν το αν μη τι άλλο πρωτότυπο για εκείνους θέαμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα