Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέοι η “Λορέλα” και ο 34χρονος από την Εκάλη

Διαβάζεται σε 3'
Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέοι η “Λορέλα” και ο 34χρονος από την Εκάλη
I-stock

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο από τους τους τρεις πρώτους που απολογήθηκαν σήμερα για εμπλοκή τους στο κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικες.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο από τους τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση μαστροπείας με θύματα ανήλικες.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, η 31χρονη «Λορέλα» και ο 34χρονος από την Εκάλη πήραν το δρόμο για τη φυλακή, κατηγορούμενοι για μαστροπεία και πορνογραφία κατά περίσταση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Τι υποστήριξε η 31χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη φέρεται να υποστήριξε πως δεν εξωθούσε κορίτσια στην πορνεία και πως, όταν υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει με τη 17χρονη, την οποία γνώριζε από το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί, προσπάθησε να την πείσει να σταματήσει.

Οι δυο συγκατηγορούμενοί της, επίσης, αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας -κατά πληροφορίες- ότι δεν ήξεραν ότι τα κορίτσια ήταν ανήλικες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι του κυκλώματος, με εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Από τα τέσσερα κορίτσια που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, οι δύο ήταν μόλις 13 και 15 ετών αντίστοιχα, όταν «στρατολογήθηκαν» πριν δύο χρόνια στο κύκλωμα, και μάλιστα η «εγκέφαλος» από τον Κολωνό, εκμεταλλεύτηκε το 2022, την προσωπική σχέση που είχε με τους γονείς της 15χρονης τότε, για να την προσεγγίσει και να την πείσει να ενταχθεί στο κύκλωμα.

Στη συνέχεια, τη διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, εξωθώντας την στην πορνεία, λαμβάνοντας τα μισά χρήματα από την αμοιβή της ανήλικης.

Η δράση των συλληφθέντων

Στα μέσα Απριλίου του 2023, ο 34χρονος Έλληνας συλληφθείς από την Εκάλη, όντας φίλος της «εγκεφάλου», απέκτησε επαφή με το ίδιο κορίτσι, και με μία 17χρονη τότε φίλη της, προτείνοντας σε αυτές να τις διευκολύνει στην αναζήτηση και εύρεση πλούσιων «πελατών», για ερωτικές συνευρέσεις επί πληρωμή, ενώ τις φωτογράφισε με τα εσώρουχά τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες στο γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο με αυτό το περιεχόμενο, μέσω του οποίου κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών.

Ο 55χρονος Έλληνας συλληφθείς, διαπιστώθηκε από την έρευνα πως εντός του χρονικού διαστήματος Ιουλίου – Αυγούστου του 2023, εντός της οικίας του στον Κορυδαλλό, συνευρέθηκε με το ίδιο κορίτσι και μία άλλη 15χρονη, καταβάλλοντας σε αυτές ως αμοιβή 100 ευρώ στην κάθε μία. Επίσης, τόσο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όσο και σε προγενέστερο χρόνο, προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού με αυτές όσο και με μία ακόμη ξεχωριστά, σε διαφορετικούς χρόνους.

Κατόπιν παραγγελίας του 10ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία των δύο αντρών προς ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο στην οικία του 55χρονου.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως κατηγορούμενοι ακόμη έξι άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα