Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν οι ‘περιπλανώμενοι’ πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν οι ‘περιπλανώμενοι’ πρόσφυγες
Πρόσφυγες στην Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. Από το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι αποχώρησαν από τον καταυλισμό που βρίσκεται στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" στο Κουτσόχερο, (συνολικά φιλοξενούνται 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις. Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να φύγουν από την περιοχή και να πάνε είτε σε άλλο καταυλισμό είτε στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) eurokinissi

Μέσα σε λίγες μέρες οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δεκάδες αβοήθητους πρόσφυγες που τους εγκαταλείπουν διακινητές στις παρυφές της πόλης

Διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο της αποβίβασης και εγκατάλειψης στις παρυφές της Θεσσαλονίκης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που μεταφέρονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για τρίτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, να κινούνται πεζοί σε δρόμους έξω από την πόλη, όπου τους μετέφεραν με φορτηγά και τους «ξεφόρτωσαν» μέλη αδίστακτων κυκλωμάτων διακινητών.

Αυτή τη φορά επρόκειτο για 57 αλλοδαπούς, διάφορων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 25 ανήλικοι. Έπειτα από κλήση διερχόμενου στην Άμεση Δράση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης τους εντόπισαν να κινούνται πεζοί και ταλαιπωρημένοι στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στον κόμβο της Ασσήρου. Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας ανέλαβε την έρευνα.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις στο προηγούμενο διάστημα, είχαν εντοπιστεί στο Δερβένι 77 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία, και άλλοι 37 Ιρακινοί, Αφγανοί και Σύροι, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά.

Η αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών στον Έβρο συνεχίζεται και προκαλεί «πονοκέφαλο» στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη.

Τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο ο μέσος όρος των περασμάτων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το διάστημα που προηγήθηκε από την αρχή του έτους. Σημειώνεται πως το 80% των εισερχόμενων από τα χερσαία σύνορα είναι παράτυποι μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν.]

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα