Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France μετά από έκρηξη στον κινητήρα

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France μετά από έκρηξη στον κινητήρα
twitter

Πανικός στον αέρα για εκατοντάδες επιβάτες πτήσης της Air France που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον Καναδά, αφού εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους εν πτήσει πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό

Πρόκειται για την πτήση AF66 της Air France που είχε αναχωρήσει το πρωί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, με προορισμό των Λος Άντζελες.

Η έκρηξη στον ένα από τους κινητήρες του Airbus A380 σημειώθηκε εν ώρα πτήσης και έγινε αμέσως αντιληπτή από τους επιβάτες, προκαλώντας πανικό στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναταράξεις και το αεροσκάφος να κάνει αμέσως “βουτιά”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και όλοι οι επιβάτες είναι σώοι.

«Το αεροπλάνο της πτήσης 066 προσγειώθηκε χωρίς ζημιές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γκουζ Μπέι στον Καναδά και οι 520 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Air France στο Παρίσι.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 18:42 (ώρα Ελλάδας). Μετέφερε 496 επιβάτες και 24μελές πλήρωμα.

Η εταιρεία εξετάζει όλες τις λύσεις για να μεταφέρει τους επιβάτες το συντομότερο δυνατόν στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα