Η Αλγερία “κλείνει” το Ίντερνετ για καλό σκοπό

Η Αλγερία “κλείνει” το Ίντερνετ για καλό σκοπό
Αλγερία - Φωτό αρχείου AP

Χωρίς Ίντερνετ για τουλάχιστον μία ώρα θα μένει κάθε μέρεα μέχρι τις 25 Ιουνίου η Αλγερία, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης που έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των σχολικών εξετάσεων.

Το Αλγέρι αποφάσισε να “κατεβάσει” τους διακόπτες του Ίντερνετ σε εθνικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα, επί μία ώρα κάθε ημέρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαρροών και αντιγραφών στις σχολικές εξετάσεις.

Το μπλακάουτ στο Ίντερνετ θα ισχύει από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουνίου, μία ώρα μετά την έναρξη των απολυτήριων εξετάσεων του λυκείου.

Η απόφαση για το μέτρο αυτό ελήφθη μετά από μεγάλη διαρροή των θεμάτων το 2016, ενώ πέρυσι, τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή η διακοπής της πρόσβασης στα social media κατά την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων. Φέτος, τα μέτρα που ελήφθησαν είναι ακόμη πιο σκληρά και συμπεριλαμβάνουν ακόμη και την διακοπή της πρόσβασης στο Facebook όσο θα διαρκούν οι εξετάσεις.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι το μέτρο ελήφθη ύστερα από πολλή σκέψη και με πλήρη επίγνωση της αρνητικής εικόνας που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια απόφαση, Τονίζει ωστόσο, ότι αυτό που προέχει είναι η εκπαίδευση των παιδιών και η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διαρροής ή αντιγραφής.

Παράλληλα, απαγορεύθηκε στους μαθητές να μεταφέρουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή με πρόσβαση στο Ίντερνετ στα εξεταστικά κέντρα, εγκαθιστώντας ακόμη και ειδικούς ανιχνευτές στα σχολεία για τον εντοπισμό επίδοξων παραβατών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα