Καλαμάρι-“τέρας” καταγράφεται από κάμερα και προκαλεί ανατριχίλα

Καλαμάρι-“τέρας” καταγράφεται από κάμερα και προκαλεί ανατριχίλα
Εικόνα από το γιγάντιο καλαμάρι που καταγράφηκε στον Κόλπο του Μεξικού

Το γιγάντιο καλαμάρι, που σημειωτέον είναι μικρό σε ηλικία σύμφωνα με τους επιστήμονες, πιάστηκε από την κάμερα σε βάθος 759 μέτρων στον Κόλπο του Μεξικού.

Θα μπορούσαν οι ακόλουθες σκηνές με πρωταγωνιστή ένα γιγάντιο καλαμάρι να προέρχονται από ταινία τρόμου αλλά δεν είναι, καθώς πρόκειται για την πραγματικότητα. Επιστήμονες κατέγραψαν, για δεύτερη μόλις φορά, ένα καλαμάρι-“τέρας” στο φυσικό του περιβάλλον, αυτή τη φορά στον Κόλπο του Μεξικού.

Το τεράστιο πλάσμα ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Ωκεανικού και Ατμοσφαιρικού Οργανισμού των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), η οποία το απαθανάτισε πριν λίγες μέρες σε βάθος 759 μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλαμάρι έχει μήκος 3-3,7 μέτρων, είναι μικρό σε ηλικία και καταγράφηκε από μια συσκευή βαθιάς θάλασσας, η οποία μιμείται μια λαμπερή μέδουσα.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν βρήκαμε ένα τέρας. Το γιγάντιο καλαμάρι είναι μεγάλο και σίγουρα ασυνήθιστη εικόνα για τους ανθρώπους αλλά αν το βίντεο δείχνει κάτι από τον χαρακτήρα του, αυτό είναι ότι εξεπλάγη από το λάθος του και έφυγε μακριά αφού χτύπησε κάτι που αρχικά φαινόταν ελκυστικό αλλά προφανώς δεν ήταν φαγώσιμο”.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα γιγάντιο καλαμάρι καταγράφεται από κάμερα στο φυσικό του περιβάλλον. Η πρώτη ήταν το 2012 όταν ομάδα επιστημόνων από την Ιαπωνία ανακάλυψε ένα τέτοιο πλάσμα κοντά στο νησί Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα