Φωτιά στο Λαύριο – Καίει κοντά σε σπίτια, 112 για εκκένωση δύο περιοχών
Διαβάζεται σε 2'
Συναγερμός στην πυροσβεστική, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην θέση Καλοπήγαδο στο Λαύριο Αττικής και καίει κοντά σε σπίτια.
- 25 Αυγούστου 2026 16:15
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/8) σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Καλοπήγαδο στο Λαύριο Αττικής η οποία έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και καίει κοντά σε σπίτια.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό, περίπου στις 15:40.
Για το έργο της κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 70 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.
Για τη συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκε ο δήμος Λαυρεωτικής προκειμένου να παρέχει υδροφόρες.
Σήμερα, η περιοχή είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.
Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.
Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Αγία Μαρίνα και Τσονίμα να απομακρυνθούν προς Λεωφόρο Λαυρίου.