Κύπρος: Υποψήφιος και επίσημα στις προεδρικές εκλογές ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας NIKOS LIBERTAS / SOOC

Στην κούρσα των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν του χρόνου εισήλθε και επισήμως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Αναστασιάδης έκανε απολογισμό της θητείας του, ενώ ανέπτυξε το όραμά του για την επόμενη πενταετία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση του κατάφερε να κρατηθεί όρθια παρά τις πιέσεις και να μετατρέψει την οικονομική κρίση σε ευκαιρία.

Υποστήριξε στη διάρκεια της θητείας του έγιναν "ιστορικής σημασίας μεταρρυθμίσεις", ώστρ να μετατραπεί η Κύπρος σε σύγχρονο κράτος, αναγνώρισε ωστόσο ότι πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν για να διαφυλαχθεί η είρηνη και να επικρατήσει η αξιοκρατία.

Τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσεχτικά βήματα ώστε να μην επιστρέψει η Κύπρος σε καταστάσεις του παρελθόντος.

Ειδικά για το Κυπριακό, έκανε λόγο για επίλυση που θα βασίζεται σε μία λύση χωρίς νικητές και ηττημένους.

Θέτοντας το έργο και την υποψηφιότητά του στην κρίση του κυπριακού λαού, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε μια "δεύτερη και τελευταία θητεία", τονίζοντας ότι δεν έχει πρόθεση να ακολουθήσει το δρόμο της αντιπαράθεσης με κανέναν.

Σημεώνεται ότι στις δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Αναστασιάδης δείχνει να περνά με άνεση στο β΄γύρο, με τη δεύτερη θέση να διεκδικούν οι κ.κ. Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Αναστασιάδης συναντά τον Γκουτέρες

SHARE: