Ντοκουμέντο από την Ταϊλάνδη: Έτσι μπαίνουν οι διασώστες για να σώσουν τα παιδιά

Ντοκουμέντο από την Ταϊλάνδη: Έτσι μπαίνουν οι διασώστες για να σώσουν τα παιδιά

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το σπήλαιο - Έτσι εισέρχονται οι διασώστες προσπαθώντας να βρουν δίοδο απεγκλωβισμού για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους

Πλάνα από κάμερα “Headcam” που έχει τοποθετηθεί σε κράνος σπηλαιοδύτη δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης, συνεχίζονται.

Στο βίντεο καταγράφονται τα πολύ στενά περάσματα ανάμεσα στα σημεία που έχουν πλημμυρίσει από νερό και λάσπη. Συνολικά έχουν αντληθεί ύδατα που θα μπορούσαν να γεμίσουν 50 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ο τραγικός θάνατος του βετεράνου δύτη Saman Kunan, ο οποίος μετείχε στις επιχειρήσεις. Οι δύτες προσπαθούν να αφήσουν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος του σπηλαίου 4 χιλιομέτρων, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά κατά την έξοδό τους.

Σημειώνεται πως οι δύτες χρειάζονται συνολικά 11 ώρες για να μπουν και να βγουν από το σπήλαιο κάτι που δείχνει τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος.

Τα σχέδια απεγλωβισμού που εξετάζονται

 Το Σχέδιο Α

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο είναι να μάθουν τα παιδιά να καταδυθούν ώστε μαζί με τους βατραχάνθρωπους του Ταϊλενδέζικου ναυτικού να μπορέσουν να βγουν στο «φως». Αυτό είναι το πιο πιθανό σχέδιο.

Το Σχέδιο Β

Να γίνει απάντληση των υδάτων από το δαιδαλώδες σύστημα σπηλαίων, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να περπατήσουν έξω. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχει μειωθεί η στάθμη του νερού, στο πρώτο τμήμα του σπηλαίου κατά 40%, αφήνοντας καθαρό ένα κανάλι μήκους περίπου 1,5 χλμ.

Το Σχέδιο Γ

Να γίνει διάνοιξη-διάτρηση στο σπήλαιο. Ο κυβερνήτης της περιοχής, ωστόσο, απέκλεισε αυτή την επιλογή, επειδή τα αγόρια βρίσκονται μεταξύ 800μ και 1χλμ κάτω από την επιφάνεια και σε περιορισμένο χώρο, οπότε δεν θεωρήθηκε ασφαλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα