news 24/7

ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Στιγμιότυπο από τη διάσωση των αγοριών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Ταϊλάνδη, η διάσωση που συγκλόνισε τον κόσμο: Η σωτηρία των 13 παιδιών μέσα από τα μάτια του δύτη Ιvan Karadzic

Πώς έζησε την επιχείρηση διάσωσης των 12 μαθητών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί στην σπηλιά Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης στις 23 Ιουνίου, ο επαγγελματίας δύτης Ivan Karadzic. Τέσσερις μήνες από την ημέρα που η παγκόσμια κοινότητα χαμογέλασε, ο Ivan Karadzic μιλά στο News 24/7 και διηγείται το... ταξίδι από τον θάνατο στην ζωή.

Ο επικεφαλής των εταιρειών Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, απολογήθηκε τελικά στον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ μετά από μια διαμάχη που είχαν οι δυο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ταϊλάνδη: Η συγνώμη του Έλον Μάσκ στον Βρετανό δύτη

Ο δισεκατομμυριούχος, σε ποστ που ανέβασε ο ίδιος στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δήλωσε πως μίλησε εν βρασμώ όταν είδε τις δηλώσεις του Βρετανού σπηλαιολόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αντίδρασή του.

Ταϊλάνδη: Αποκαλύφθηκαν ξεχωριστές λεπτομέρειες της επιχείρησης διάσωσης των 12 αγοριών

Ταϊλάνδη: Αποκαλύφθηκαν ξεχωριστές λεπτομέρειες της επιχείρησης διάσωσης των 12 αγοριών

Δύτες που απεγκλώβισαν τα 12 παιδιά και τον 25χρονο προπονητή από το σπήλαιο Tham Luong της Ταϊλάνδης αποκάλυψαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση. Χαρακτήρισαν "σωτήρα" τον Αυστραλό γιατρό, Dr. Richard Harris.

Στο νοσοκομείο παραμένουν τα αγόρια από την Ταϊλάνδη

Μουντιάλ: Μαγνητοσκοπημένο θα δουν τον τελικό τα 12 αγόρια από την Ταϊλάνδη

Αν και είχαν ανοιχτή πρόσκληση να παρακολουθήσουν τον τελικό από το γήπεδο, τα 12 αγόρια δεν θα τον δουν τελικά ούτε απευθείας από την τηλεόραση, μετά από απόφαση των γιατρών.

(AP Photo/Vincent Thian)

Διάσωση στην Ταϊλάνδη: Το News 24/7 απαντά στις ερωτήσεις - κλειδιά

Ποια η σημασία της σπηλιά Tham Luang για τους Ταϊλανδούς; Γιατί πήγαν εκεί τα παιδιά; Θα τιμωρηθεί ο προπονητής; Ποιος πλήρωσε την επιχείρηση διάσωσης; Ποιος πραγματικά έφυγε τελευταίος; Ποιο studio του Hollywood θα αναλάβει την κινηματογραφική ταινία; Το News 24/7 έχει τις απαντήσεις.

Τα 12 αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση

Ταϊλάνδη: Η διάσωση των 12 αγοριών ενισχύει τη δημοτικότητα της στρατιωτικής χούντας

Η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον αργό ρυθμό με τον οποίο η χούντα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε όταν πήρε με πραξικόπημα την εξουσία στην Ταϊλάνδη.

Ο δύτης που έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα 12 αγόρια

Ταϊλάνδη: Το συγκλονιστικό μήνυμα της χήρας του ήρωα δύτη

"Μου λείπεις... Σ'αγαπώ και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ". Με αυτά τα λόγια ξεκινά το μήνυμά της η σύζυγος του αδικοχαμένου Σαμάρν Κουνάν. Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έστειλαν συλλυπητήρια και έκαναν σχόλια στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διασώστες στην Ταϊλάνδη μεταφέρουν ένα από τα 12 παιδιά εκτός σπηλαίου

Ταϊλάνδη: Μουσείο θα γίνει το συγκρότημα σπηλαίων μετά τη διάσωση των 12 παιδιών

Το μουσείο, στο οποίο θα μετατραπεί το συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ θα δείχνει τον τρόπο με τον οποίον εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης και αναμένεται να είναι "μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο" για την Ταϊλάνδη.

Το 14χρονο μέλος της ομάδας "Wild Boars", Αντούλ Σαμ-ον, εκτός από τα αγγλικά, μιλάει άπταιστα άλλες 4 γλώσσες. Ήταν εκείνος που μιλούσε εκ μέρος της ομάδας και ενημέρωνε τους δύτες για την κατάστασή τους

Ταϊλάνδη: Ο μικρός ήρωας που έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διάσωση - Ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά

Το 14χρονο μέλος της ομάδας "Wild Boars", Αντούλ Σαμ-ον, εκτός από τα αγγλικά, μιλάει άπταιστα άλλες 4 γλώσσες. Ήταν εκείνος που μιλούσε εκ μέρος της ομάδας και ενημέρωνε τους δύτες για την κατάστασή τους.

Η επιχείριση που ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει

Ταϊλάνδη: Συγκλονιστικό βίντεο από την "επιχείρηση που ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ"

Συγκίνηση και ρίγος προκαλεί το νέο βίντεο των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, που δείχνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων να βγάλουν τα παιδιά και τον προπονητή τους από το σπήλαιο.

Ταϊλάνδη: Αυτοί είναι οι ήρωες της διάσωσης

Ταϊλάνδη: Αυτοί είναι οι ήρωες της διάσωσης

Σε εννέα ημέρες, οι ειδικοί σπηλαιοδύτες που επιστρατεύτηκαν για να επιτύχουν το θαύμα της διάσωσης των 13 εγκλωβισμένων σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης έκαναν 7 αποστολές και πέρασαν 63 ώρες στο σκοτάδι. Ας γνωρίσουμε τους ήρωες.

Εργάτες καθαρίζουν την τεράστια αντλία νερού, όπως ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη σπηλιά (AP Photo/Sakchai Lalit)

Ταϊλάνδη: Κατέρρευσαν οι αντλίες νερού αμέσως μετά τη διάσωση του τελευταίου παιδιού

Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό και του τελευταίου παιδιού, οι αντλίες νερού στη σπηλιά της Ταϊλάνδης κατέρρευσαν, με τους διασώστες που είχαν μείνει για να μαζέψουν τον εξοπλισμό, να τρέχουν για να σωθούν.

Η διάσωση που συγκλόνισε τον κόσμο

Ταϊλάνδη: Συγκίνηση και πανηγυρισμοί - Η διάσωση που συγκλόνισε τον κόσμο

Η περιπέτεια της ομάδας Wild Boars στο δαιδαλώδες δίκτυο σπηλαίων και η δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού, που έκανε όλο τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στην Ταϊλάνδη. Θαύμα ή κάτι άλλο, σημασία έχει ότι το τέλος ήταν αίσιο.

Ταϊλάνδη: Ο μοναχός που έγινε προπονητής και υπεύθυνος της περιπέτειας 12 παιδιών

Ταϊλάνδη: Ο μοναχός που έγινε προπονητής και υπεύθυνος της περιπέτειας 12 παιδιών

Ο Ekapol Chantawong είναι ο προπονητής που οδήγησε τα παιδιά στην σπηλιά της Ταϊλάνδης. Είναι ο πιο αδύναμος εξ όσων έμειναν εγκλωβισμένοι. Παρ' όλα αυτά, αρνείται να φύγει πριν το τελευταίο αγόρι. Αυτή είναι η ιστορία του.

Νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο της επαρχίας Chiang Rai, όπου διακομίστηκαν τα 8 διασωθέντα παιδιά

Ταϊλάνδη: Τα οκτώ διασωθέντα αγόρια είδαν τους γονείς τους

Οι γονείς των τεσσάρων αγοριών που απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά, στην Ταϊλάνδη στην α' φάση της επιχείρησης ήλθαν σε οπτική επαφή με τα παιδιά τους. Διευκρινίστηκε και το αν θα καταστεί εφικτό να παρακολουθήσουν, δια ζώσης, τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Τα 12 αγόρια από την Ταϊλάνδη

Αυτά είναι τα 12 αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο να την αγαπήσει και να "καρδιοχτυπά" για αυτήν. Αυτά είναι τα 12 αγόρια που εδώ και δύο εβδομάδες έζησαν μία πρωτοφανή περιπέτεια μαζί με τον προπονητή τους.

Απεγκλωβίστηκε ένα ακόμη παιδί

CNN: Οι διασώστες έβγαλαν ένα ακόμη παιδί στην Ταϊλάνδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η β΄ φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού για τα 8 υπόλοιπα παιδιά και τον προπονητή, με τους υπεύθυνους να υπόσχονται ότι σήμερα θα έχουμε καλά νέα. Βγήκε κι άλλο παιδί σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Διασώστες στην είσοδο του πλημμυρισμένου σπηλαίου στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη: Η ζωή νίκησε - Απεγκλωβίστηκαν τα 12 αγόρια και ο προπονητής

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωση στην πλημμυρισμένη σπηλιά της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, η πρώτη απόπειρα απεγκλωβισμού σημαδεύτηκε από τον θάνατο ενός δύτη. Όλες οι εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Ξεκίνησε η β΄φάση για τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων παιδιών

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ταϊλάνδη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 8 παιδιών

Οκτώ αγόρια και ο προπονητής παραμένουν στο σπήλαιο, μετά τον επιτυχή απεγκλωβισμό των πρώτων τεσσάρων αγοριών την Κυριακή, ενώ μάχη με το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες δίνουν τα συνεργεία διάσωσης.

Ο Ριτσαρντ Στάντον αριστερά, ο Τζον Βόλαντεν στη μέση, ενώ συνομιλούν με την αμερικανική διοίκηση ειδικών αποστολών και διάσωσης Ειρηνικού Ωκεανού. Ταϊλάνδη, 3 Ιουλιου 2018

Ο ήρωας που νίκησε τον Μινώταυρο στον Λαβύρινθο της Ταϊλάνδης

Ο Βόλαντεν ήταν ο βρετανός ειδικός που έσφιξε πρώτος τα χέρια των 12 παιδιών. Σε μία σπάνια συνέντευξη πριν από μερικά χρόνια, εξομολογήθηκε για τον φόβο, τον πανικό και την αδρεναλίνη στην σπηλαιοκατάδυση.

Ο όρκος των διασωστών πριν μπουν στο σπήλαιο

Ταϊλάνδη: Ανατριχίλα - Ο όρκος των διασωστών πριν μπουν στο σπήλαιο

"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τους νεαρούς Wild Boars σπίτι" υποσχέθηκαν οι διασώστες που εδώ και λίγες ώρες μπαίνουν στο σπήλαιο για να απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Εθελοντές δύτες στην προσπάθεια απεγκλωβισμού

Ταΐλάνδη: Πώς θα διανύσουν διασώστες και παιδιά 4 χλμ από το σκοτάδι στο φως

Οι πιθανές κινήσεις στην επιχείρηση απεγκλωβισμού σε μια υπόθεση που θυμίζει σε κάθε περίπτωση κινηματογραφική ταινία - Αγωνία για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους ενώ ξεκινούν πάλι οι καταιγίδες στην Ταΐλάνδη

Στη δημοσιότητα επιστολές που έχουν γράψει τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη προς τις οικογένειές τους

Ταϊλάνδη: Τα σημειώματα των εγκλωβισμένων παιδιών - Συγγνώμη ζητά ο προπονητής από τους γονείς τους

Οι διασώστες έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολές που έχουν γράψει τα παιδιά προς τις οικογένειές τους και οι οποίες αποτελούν τις πρώτες μετά την Τρίτη δημόσιες αποδείξεις ότι βρίσκονται στη ζωή.

Διασώστες και δύτες επιχειρούν για τον απεγκωβισμό των αγοριών στην Ταϊλάνδη

LIVE Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η β' φάση της επιχείρησης για τα 8 παιδιά

Σύμφωνα με Ταϊλανδό αξιωματούχο ξεκίνησε πριν λίγο το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης. Συμμετέχουν οι ίδιοι δύτες που απεγκλώβισαν τα τέσσερα πρώτα παιδιά. Όλες οι εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7 - ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ