Ποιο Beast; Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν

Ποιο Beast; Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν

Το νέο προεδρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο στη ορκωμοσία του νέου Προέδρου στις αρχές Μαΐου - Θα έχει θωράκιση και κινητήρα 600 ίππων

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αναμένεται στις αρχές Μαΐου να ανανεώσει τον όρκο του στον Προεδρικό θώκο της Ρωσίας και όλο το επιτελείο της ρωσικής προεδρίας ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα. Ανάμεσά τους και μια ειδική ομάδα που εργάζεται στο πρότζεκτ “Κορτέζ”, που δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα εξέλιξης της νέας προεδρικής λιμουζίνας.

Αν και οι όποιες πληροφορίες σχετικά με το Ρωσικό “Beast” διαρρέουν με το σταγονόμετρο -για ευνόητους λόγους- οι δοκιμές πρόσκρουσης φαίνεται πως έχουν ολοκληρωθεί και το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και παραγωγής. Μάλιστα, λέγεται πως ο ίδιος ο Πούτιν έχει παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία και η λιμουζίνα θα του παραδοθεί λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία προκειμένου να εξοικειωθεί μαζί της.

Αν και εμφανισιακά μοιάζει με πιστό αντίγραφο μιας Rolls Royce, η λιμουζίνα του Πούτιν φαίνεται πως θα έχει βαριά θωράκιση ικανή να αντεπεξέλθει ακόμη και σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο, θωράκιση σε τζάμια και λάστιχα, προστασία από επίθεση με χημικά όπλα, ενώ διαθέτει και ιατρικό εξοπλισμό σε περίπτωση που ο Ρώσος Πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη.

Φυσικά ένα τέτοιο όχημα για να κινηθεί αξιοπρεπώς πρέπει να έχει και τον κατάλληλο κινητήρα. Όπως λέγεται κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας V8 4.600 κυβικών που θα αποδίδει 600 ίππους και 881 Mm ροπής. Ο κινητήρας ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων ρωσικής κατασκευής, ενώ για τα ηλεκτρικά μέρη συνέβαλε η Bosch. Το αυτοκίνητο αργότερα θα κυκλοφορήσει σε τρία είδη αμαξώματος (Sedan, MPV, SUV) και θα έχουν την δυνατότητα να το παραγγείλουν Ρώσοι αξιωματούχοι καταβάλλοντας ωστόσο και το ανάλογο αντίτιμο.

Ο Πούτιν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε μια Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard, το οποίο του παρείχε όσα ήθελε, ωστόσο θέλησε ένα αμιγές ρωσικό αυτοκίνητο. Αυτό μου μένει πλέον είναι να δούμε τη νέα λιμουζίνα του Ντόναλτ Τραμπ, προκειμένου να γίνουν και οι απαραίτητες συγκρίσεις!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα