Πόσο στοίχισε η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Πόσο στοίχισε η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Η Σιγκαπούρη δεν επιλέχθηκε τυχαία, ως τόπος συνάντησης των ηγετών της Αμερικής και της Βορείου Κορέας. Τίποτα που να αφορούσε αυτήν την ιστορική στιγμή, δεν ήταν τυχαίο. Διαβάστε πόσα πλήρωσε η οικοδέσποινα.

Η “πιο σημαντική διάσκεψη κορυφής του αιώνα” μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, συγκέντρωσε (φευ) το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη. Για περισσότερους από έναν λόγους.

Χιλιάδες ήταν οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που κάλυψαν το γεγονός στη Σιγκαπούρη, δεκάδες οι συνοδοί των δυο ηγετών και εύλογα εκατομμύρια τα ευρώ που ξοδεύτηκαν στον τομέα της ασφάλειας.

Το νησί Sentosa επίσης δεν επελέγη τυχαία, καθώς είναι γνωστό ως αυτό της ειρήνης και της ηρεμίας -αυτή είναι η μετάφραση της λέξης. Εξυπακούεται δε, πως και η συγκεκριμένη χώρα δεν επελέγη τυχαία: είναι από τις πολύ λίγες που έχουν καλή διπλωματική σχέση και με την Washington και με την Pyongyang.

Πάμε να δούμε πόσα ξόδεψε η χώρα και πού, για να γίνει το θέμα της ημέρας -μαζί με τη συνάντηση του αιώνα.

Η κυβέρνηση λοιπόν, ξόδεψε 12.7 εκατομμύρια δολάρια. Ένα μέρος θα το πάρει πίσω, όταν στείλει το λογαριασμό στον Κιμ Γιονγκ Ουν, για τη φιλοξενία της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας. Συμπεριλαμβανομένης της διαμονής του ηγέτη στο ξενοδοχείο St. Regis. Ας αρχίσουμε έτσι, από το πόσο στοίχισαν τα ξενοδοχεία.

Robert Reck

Το πεντάστερο Capella φιλοξένησε τη συνάντηση. Έχει 112 δωμάτια (από 400 ευρώ, τη μέρα), σουίτες (από 810 ευρώ, τη μέρα), βίλες (από 634 ευρώ τη μέρα) και επαύλεις (5.000 ευρώ, τη μέρα), σε 121.406 τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά, οι υπεύθυνοι “έκλεισαν” όλους τους χώρους για την περίσταση.

Tο συνολικό ποσό, προφανώς και είναι τεράστιο. Σκεφτείτε ότι αντιστοιχεί μόνο στο ραντεβού. Όχι στα έξοδα διαμονής των αποστολών. Αυτή της Αμερικής έμεινε στο επίσης πεντάστερο- ξενοδοχείο Shangri-La, των 747 δωματίων και σουιτών, 127 διαμερισμάτων με προσωπικό και 55 condo. Οι τιμές ξεκινούν από τα 280 ευρώ, τη μέρα και φτάνουν έως τα 4.450 ευρώ.

H αντιπροσωπεία της Βορείου Κορέας… βολεύτηκε στο St. Regis (ναι, πέντε αστέρων και αυτό), στην “καρδιά” της πόλης. Το ξενοδοχείο έχει 299 δωμάτια και σουίτες, οι τιμές ξεκινούν από τα 246 ευρώ και φτάνουν 7.700 ευρώ.

Ασφάλεια

Αντιλαμβάνεστε πως δεν υπήρχε περίπτωση να μην επενδύσει η κυβέρνηση της χώρας, στα ζητήματα ασφαλείας της συνάντησης που παρακολούθησε όλος ο πλανήτης. Σε αυτό το κομμάτι δαπανήθηκαν τα περισσότερα λεφτά. Αεροπλάνα βρίσκονταν στον “αέρα”, για να διασφαλίσουν την ηρεμία, εκατοντάδες άνθρωποι τοποθετήθηκαν στους δρόμους και στο νερό και υποθαλάσσια και όλο αυτό ίσχυσε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Έσοδα

Οι ειδικοί είχαν εκτιμήσει πως κάθε ένας από τους επισκέπτες, θα δαπανούσε τουλάχιστον 500 ευρώ, σε τρεις ημέρες. Οπότε θα υπήρχε και οικονομικό όφελος. Από εκεί και πέρα, οι κυβερνώντας εξέφρασαν την ελπίδα πως θα αυξηθεί κατακόρυφα και ο τουρισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα