Το εξώφυλλο “ράπισμα” του TIME στον Τραμπ για το μεταναστευτικό

Το εξώφυλλο “ράπισμα” του TIME στον Τραμπ για το μεταναστευτικό

Το εξώφυλλο απεικονίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ένα κοριτσάκι παιδί μεταναστών να κλαίει σε κόκκινο φόντο γράφοντας "καλωσόρισες στην Αμερική". "Τι είδους χώρα είμαστε;" σχολιάζει το περιοδικό

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο που απεικονίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ένα κοριτσάκι παιδί μεταναστών να κλαίει σε κόκκινο φόντο επέλεξε το περιοδικό TIME να καυτηριάσει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να διαχωρίσει τα παιδιά από τους γονείς μετανάστες που περνούσαν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, απόφαση που τελικά ανεστάλη μετά τη διεθνή κατακραυγή.

Την φωτογραφία με το κοριτσάκι που κλαίει τράβηξε αυτή την εβδομάδα ο βραβευμένος φωτογράφος John Moore που εδώ και χρόνια απαθανατίζει με τον φακό του τους μετανάστες που διασχίζουν τα σύνορα Αμερικής -Μεξικό. “Πρόκειται για ένα κοριτσάκι δύο ετών από την Ονδούρα που έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας” δηλώνει ο ίδιος στο περιοδικό TIME. “Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να την πάρω αλλά δεν μπορούσα” συμπληρώνει.

Η σύνθεση αυτής της φωτογραφίας με τον Τραμπ να κοιτάζει το κοριτσάκι θα κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.

Το TIME σε ανάρτησή του στο twitter αναρωτιέται καυστικά “Τι είδους χώρα είμαστε;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα