Τζακ Λιου: Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία

Τζακ Λιου: Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία

Η Αμερική και οι G7 είναι έτοιμοι να επιβάλλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την Ουκρανία, λέει το υπουργείο Οικονομικών

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού είπε στους ουκρανούς ηγέτες χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμάχοι των της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7) βρίσκονται σε ετοιμότητα να επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις στην Μόσχα αν υπάρξει ανάγκη, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμάχοί μας στην G7 είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε σημαντικές πρόσθετες κυρώσεις στην Ρωσία εαν χρειαστεί να ανταποκριθούμε στις επιθετικές πράξεις της στην ανατολική Ουκρανία", είπε ο Λιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.

Ο Λιόυ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και την Υπουργό Οικονομικών Νάταλι Γιαρέσκο στη Ουάσιγκτον χθες και χαιρέτισε τις προσπάθειες του Κίεβου να φτάσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο Λιού "επεσήμανε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ απαιτεί κοινές θυσίες από όλους τους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουν την οικονομική ανάκαμψη που είναι προς όφελος όλων των πλευρών", είπε ό εκπρόσωπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία

ADVERTISING

SHARE: