Πράσινο “φως” στην απόκτηση του ΔΟΛ από την Alter Ego

Πράσινο “φως” στην απόκτηση του ΔΟΛ από την Alter Ego
Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη Eurokinissi Sports

Με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την εταιρεία ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, από την Alter Ego, ΜΜΕ ιδιοκτησίας του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή ενέκρινε την απόκτηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ υπό τον πρίσμα του Νόμου 3959/2007, αξιολογώντας πως δεν μπορεί να υπάρξει η απαγόρευσή της. Και αυτό διότι σύμφωνα με την απόφαση που επικαλείται τη συγκεκριμένη νομοθεσία «υπολείπεται σημαντικά των κατωφλιών του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε καθεμία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης, των εφημερίδων και του ραδιοφώνου ή του 32% στο σύνολο των δύο αγορών τηλεόρασης και εφημερίδων μαζί.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή κατά πλειοψηφία διαπιστώνει ότι η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη “κατέχει έμμεσο de facto κοινό έλεγχο σε εταιρία διανομής Τύπου”  και ομόφωνα “αποφασίζει τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην επιμέρους αγορά της διανομής Τύπου στην Ελληνική επικράτεια.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα