Κάμψη της γερμανικής οικονομίας λόγω Ιταλίας προβλέπει το DIW

Κάμψη της γερμανικής οικονομίας λόγω Ιταλίας προβλέπει το DIW
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς AP

"Η αβεβαιότητα προέρχεται από τις αυξανόμενες ανησυχίες για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Ιταλία, και την πιθανότητα κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης με ΗΠΑ" αναφέρει το ινστιτούτο.

Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών DIW αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας κατά 0,5 της ποσοστιαίας μονάδας στο 1,9% λόγω του απρόσμενα αδύναμου ξεκινήματος της φετινής χρονιάς και των αυξανόμενων κινδύνων από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

«Η αβεβαιότητα προέρχεται κυρίως από τις αυξανόμενες ανησυχίες για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Ιταλία, και την πιθανότητα κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμο», σύμφωνα με το DIW.

Εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν τα επενδυτικά τους σχέδια λόγω των αβέβαιων επιχειρηματικών προοπτικών και αυτό φρενάρει την ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών, προστίθεται στην ανακοίνωση του ινστιτούτου.

Για το 2019, το DIW αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 1,7%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα