Σε 500 εργαζομένους στοχεύει η νέα εθελούσια έξοδος της Εθνικής Τράπεζας

Σε 500 εργαζομένους στοχεύει η νέα εθελούσια έξοδος της Εθνικής Τράπεζας
Σε 500 εργαζομένους στοχεύει η νέα εθελούσια έξοδος της Εθνικής Τράπεζας Eurokinissi

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με πλαφόν αποζημίωσης, ενέκρινε το Δ.Σ. της Εθνικής. Αφορά έως 500 εργαζόμενους. Περιλαμβάνει και πρόγραμμα sabbatical

Στο πλαίσιο του περαιτέρω περιορισμού του κόστους λειτουργίας της, η Εθνική Τράπεζα, προχωρεί σε ένα ακόμη πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Αυτή τη φορά, το νέο πρόγραμμα είναι…μικρής εμβέλειας, καθώς στοχεύει σε 500 εργαζόμενους και έχει πλαφόν αποζημίωσης τα 180.000 ευρώ. Το ίδιο αυτό επίπεδο, είχαν ως πλαφόν θέσει και οι υπόλοιπες τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Attica.

Την απόφαση αυτή έλαβε επισήμως την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, παράλληλα με την επιλογή έναρξη αποκλειστικών συνομιλιών για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους Fosun και Gongbao.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα περιλαμβάνει και την επιλογή sabbatical, δηλαδή, τη δυνατότητα διετούς ή τετραετούς άδειας, με το 100% των αποδοχών ή το 50% των αποδοχών, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εθελούσια έξοδο για το Προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας. Η πρώτη, ήταν το 2013 και η δεύτερη το 2016. Συνολικά αποχώρησαν πάνω από 3.600 υπάλληλοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα