Xουλιαράκης: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή στις αγορές

Xουλιαράκης: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή στις αγορές
Συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Οικονομικών: α) "Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015". β) "Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Νομίζω ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος αν η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι συνετή εν όψει των εκλογών και κατά τη μεταμνημονική περίοδο, είπε ο αν. υπουργός Οικονομικών στο συνέδριο του Economist

“Έχουμε πάρει τα μαθήματα μας και δεν θα κάνουμε λάθη που κάναμε πριν από την κρίση” είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλiιαράκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε μεγάλο λάθος μετά από τόσες προσπάθειες η δημοσιονομική προσπάθεια να χαλαρώσει λόγω των εθνικών εκλογών που έρχονται το 2019. “Έχουμε, νομίζω, όλοι μάθει το μάθημα των τελευταίων 10 ετών. Όλοι οι παράγοντες πολιτικής ξέρουν πλέον το κόστος. Κανείς δεν θέλει υπαναχωρήσεις λόγω των δικών τους λαθών” είπε για να συνεχίσει: “Νομίζω ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος αν η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι συνετή εν όψει των εκλογών και κατά τη μεταμνημονική περίοδο”.

Σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον τόνισε ότι βασικό θα είναι η ολοκλήρωση με επιτυχία της 4ης αξιολόγησης, με την ψήφιση σήμερα του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και στην συνέχεια την επικύρωση της από το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της Ελλάδας προς τις αγορές έθεσε τρείς προϋποθέσεις:

Μια βιώσιμη λύση για το χρέος

Την υλοποίηση της δέσμευσης για το κεφαλαιακό απόθεμα (cash buffer) το οποίο όπως είπε θα είναι 17-18 δις ευρώ

Η συνέχιση της δημοσιονομικής σταθερότητας

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως υπάρχει επιπλέον πολλή δουλειά να γίνει. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει
“να δραστηριοποιηθούμε και να διευρύνουμε την επενδυτική μας βάση και να υπάρξει στροφή προς μακροπρόθεσμους επενδυτές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα